Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Historická vozidla ve Zlíně budila pozornost

ZLÍN - Velký zájem veřejnosti o svezení historickými trolejbusy a autobusy zaznamenala Dopravní společnost Zlín - Otrokovice během obou květnových státních svátků, kdy se předem ohlášené nostalgické jízdy uskutečnily...

Historická vozidla městské hromadné dopravy jezdila na linkách s cestujícími dost obsazena a mnohdy bylo těžké najít v nich volné místo k sezení...


Historický autobus ŠM 11 (8. května 2023, DSZO)

Dva historické trolejbusy a dva autobusy jezdily po celý den v pondělí 8. května na vybraných linkách městské hromadné dopravy ve Zlíně i v Otrokovicích. "Zájem veřejnosti byl velký, vozidla jezdila hojně obsazená," zhodnotil situaci vedoucí dopravního úseku dopravní společnosti Ondřej Vašulka, který sám řídil jeden z historických trolejbusů. "Lidé si nás fotografovali zvenku a rádi se s nám svezli. Přicházeli starší pamětníci, kteří s takovými vozidly jezdili před lety do školy, i celé rodiny s malými dětmi," dodal další z řidičů Věroslav Horák.

Nostalgické jízdy historických vozidel uspořádala Dopravní společnost Zlín - Otrokovice poprvé po zimní přestávce, a to ve státní svátek 1. i 8. května. V historických vozech se cestující mohli svézt za běžný tarif MHD. Na linkách číslo 2 a 6 mezi Zlínem a Otrokovicemi jezdil na Prvního máje červený historický trolejbus Škoda 9Tr s vlekem Jelcz PO-1E.


Do ulic Zlína vyjel i legendární trolejbus 14Tr (8. května 2023, DSZO)

Trolejbus typu Škoda 14Tr byl zařazen na lince číslo 9 mezi Baťovou nemocnicí a Středovou. Červeno-krémový historický autobus ŠM 11 jezdil na lince číslo 4 mezi Podhořím a ZOO Lešná. A obyvatelé Otrokovic mohli na lince číslo 55 obdivovat modrý historický autobus Škoda 706 RTO s vlečkou Karosa B 40.

V pondělí 8. května jezdila všechna historická vozidla s mírnou obměnou tras a již bez vleček. Červený trolejbus 9Tr byl o druhém květnovém svátku nasazen na lince číslo 8, červeno-krémový autobus ŠM 11 jezdil v Otrokovicích a modrý autobus Škoda 706 RTO vozil cestující na lince číslo 4 mezi Zlínem a zoologickou zahradou. Trolejbus 14 Tr zůstal na lince číslo 9.


O jízdy historickými vozidly byl naprosto enormní zájem (8. května 2023, DSZO)

Další příležitost na svezení šesticí historických trolejbusů a autobusů, které patří do majetku Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice, budou mít zájemci při jízdách na zvláštní lince během dne otevřených dveří, který připravuje DSZO na sobotu 10. června 2023.

Vozidla vznikla v minulých letech pod šikovnýma rukama zdejších pracovníků z údržbářských dílen rekonstrukcí většinou již velmi zdevastovaných vraků původních vozidel. "Plně funkční historická vozidla jsou chloubou naší dopravní společnosti, názorným dokladem minulého vývoje městské dopravy. Používáme je k dotváření slavnostní atmosféry města v době významných svátků a umožňujeme během roku rovněž jejich pronájem soukromým subjektům pro zatraktivnění jejich akcí," uzavřel pak ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.


Linku číslo 4 obsloužil autobus Škoda 706 RTO (8. května 2023, DSZO)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!