Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vsetín se chystá na změny v MHD, už od ledna

VSETÍN - Změny čekají cestující nejen v autobusové dopravě ve Zlínském kraji, ale také ve Vsetíně. Stávající nepřehledný systém tras a intervalů nahradí devět zbrusu nových linek v jezdících v pravidelném taktu.

Kromě toho začne provoz MHD zajišťovat čtrnáct zbrusu nových nízkopodlažních autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn...


Vsetínskou městskou dopravu čekají změny (11. září 2020, Filip Vlček)

Městskou hromadnou dopravu čeká od 1. ledna řada změn, jejichž cílem je zajistit její větší atraktivitu pro cestující. "Všechny změny v městské hromadné dopravě připravujeme s cílem, aby lidé při přepravě na území Vsetína preferovali hromadnou dopravu před osobní automobilovou a snížila se tak dopravní zátěž zejména v centru města," vysvětlil starosta Jiří Růžička. Od nového roku by tak podle něj mělo dojít například k navýšení počtu autobusových spojů.

"Ty pojedou v taktovém režimu, tedy v pravidelných intervalech. Na nejužívanějších linkách v pracovních dnech například každých patnáct minut během špičky a každou půlhodinu mimo ni. Na méně vytížených linkách by měly autobusy jezdit v pracovní dny každou hodinu," zmínil starosta některé příklady. Současný systém čítá celkem 11 linek městské dopravy, nový systém nabídne celkem 9 linek, z toho na 7 bude velmi častý provoz.


Stávající systém jedenácti linek se zmenší na devět (11. září 2020, Filip Vlček)

Další změnou prošla organizace samotných linek. "Všechny budou protínat dva přestupní uzly, kterými jsou Dolní náměstí a autobusové nádraží. Cestujícím tak usnadníme přestupy mezi jednotlivými linkami. Čekací doba v těchto uzlech by se měla pohybovat v rozmezí pěti až deseti minu. V důsledku uvedeného zavádíme přestupní jízdné s třicetiminutovou platností," dodal Růžička s tím, že dále dojde k přečíslování linek a aktualizaci názvů celkem 28 zastávek.

Na některé ze spojů navazují spoje další. V navržených jízdních řádech jsou ve sloupci označeny písmenem 'u'. Jde zejména o spoje, které končí na autobusovém nádraží a z něj pokračují po trase jiné linky. Patřičná změna linky je uvedená v poznámkách jízdních řádů. "Současně upozorňujeme, že část spojů do areálu v Jasenicích je zajišťována autobusy příměstské dopravy, kterou zajišťuje Zlínský kraj," upozornil starosta Vsetína.


Všechny linky pojedou pro snazší přestup přes autobusové nádraží (11. září 2020, Filip Vlček)

Cestující ale čekají nejen změny jízdních řádů. Od nového roku vyjede na všechny linky městské hromadné dopravy čtrnáct nových nízkopodlažních autobusů. Díky pohonu na stlačený zemní plyn bude jejich provoz ekologičtější. Všechny zmíněné plánované změny v provozu městské hromadné dopravy, tedy změny tras a jízdních řádů linek i výrazná obnova vozového parku městské dopravy, nebudou mít dopad na cenu jízdného.

Ta zůstane zachována na současné úrovni. "Ačkoliv počítáme s navýšením počtu najetých kilometrů ze současných 630 tisíc ročně na zhruba 800 tisíc, tedy o 27 procent, mělo by město doplácet na provoz městské hromadné dopravy díky jeho zefektivnění jen zhruba o 16 procent více. Ze současných 15,5 milionů korun ročně očekáváme nárůst na zhruba 18 milionů," zdůraznil závěrem vsetínský starosta Jiří Růžička.


Dodány budou také zbrusu nové autobusy s pohonem na CNG (11. září 2020, Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!