Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

TQM zajistí dopravu na Rožnovsku a Valašsku

ZLÍNSKÝ KRAJ - Příměstskou autobusovou dopravu pro Rožnov pod Radhoštěm a Valašské Meziříčí budou od 1. ledna 2021 zajišťovat moderní autobusy společnosti TQM, která se stala vítězem výběrového řízení Zlínského kraje.

Dopravu zajistí v konsorciu se společností Transdev. Na všech autobusových linkách bude platit tarif Integrované dopravy Zlínského kraje...


Vozový park společnosti čítá 57 autobusů značek SOR nebo Iveco (nedatováno, TQM)

TQM - holding s.r.o. je česká dopravní společnost sídlící v Opavě s více než 25letou historií. Společnost navazuje na tradici dopravního závodu ČSAD Opava, který byl součástí tehdejšího národního podniku ČSAD Ostrava. Jedná se o ryze českou firmu, která zaměstnává více než 400 lidí. Kromě autobusové dopravy se specializuje i na nákladní dopravu, logistiku a servisní činnost. Vozový park společnosti čítá celkem 57 autobusů značek SOR nebo Iveco.

"Dbáme na to, aby naši řidiči byli řádně proškoleni, znali trasy, po kterých jezdí a uměli adekvátně zareagovat i v nepředvídatelných situacích. Komfort přepravy, slušné chování, přesnost a moderní vybavení naší autobusové flotily bereme jako samozřejmost," řekl Jiří Mainuš, výkonný ředitel a jednatel společnosti TQM - holding s.r.o.
Součástí zajištění příměstské veřejné dopravy ve zmíněných oblastech je i zprovoznění informačních kanceláří společnosti TQM - holding s.r.o., kde cestující získajínejen aktuální informace o chystaných změnách v jízdních řádech, ale vyřídí zde i potřebné jízdní doklady a čipové karty určené pro bezkontaktní úhradu jízdného.

Informační centra jsou v blízkosti autobusových nádraží

Ve městě Rožnov pod Radhoštěm se informační centrum nachází na ulici Chodská 1025, vedle veřejného parkoviště přibližně 100 metrů pěšky od autobusového nádraží. Informační centrum ve Valašském Meziříčí je situováno v komerčních prostorech na ulici Mostní 55/23 v blízkosti Krásenského pivovaru, přibližně 250 metrů pěšky od místního autobusového nádraží. TQM - holding s.r.o. bude obsluhovat 19 příměstských linek, které jsou součástí Integrované dopravy Zlínského kraje. Pro zajímavost, nejdelší linka bude z Rožnova pod Radhoštěm do Zlína, a jedna z obsluhovaných linek bude zasahovat i do Moravskoslezského kraje.


TQM nasazuje celkem 42 autobusů splňujících emisní normu E5 a E6 (nedatováno, TQM)

"Naším zájmem je, aby veřejnou dopravu využívalo co nejvíce cestujících, a aby jim poskytovala co největší komfort a bezpečí. Autobusy na těchto příměstských linkách budou částečně nízkopodlažní, klimatizované, bude zde možnost přepravy kočárků a osob na invalidním vozíku.Současně budou autobusy vybaveny vizuálním a hlasovým hlášením zastávek. Věřím, že uvedení nového dopravce proběhne bez komplikací. Cestujícím doporučuji, aby se dopředu seznámili s chystanými změnami v jízdních řádech," uvedl Radek Doležel, náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu.

Na požadavek Zlínského kraje nasazuje společnost TQM - holding s.r.o. celkem 42 autobusů splňujících emisní normu E5 a E6, dalších 5 autobusů vyčlení jako záložní. Hlavní flotila bude sestavena ze zánovních vozidel Iveco (26 vozů) a SOR (5 vozů) a nově pořízených autobusů značky Iveco (11 vozů). Vozový park je výrazně mladší, než bývalo zvykem, průměrné stáří autobusů nesmí přesáhnout šest let a žádné vozidlo nesmí být starší dvanácti let. Další chystanou novinkou je i zavedení nového dopravního systému Integrované dopravy Zlínského kraje, kterým je pověřen Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o., a který bude veřejnosti v následujících týdnech představen.

Informační kancelář Rožnov pod Radhoštěm:
- Chodská 1025 (vedle parkoviště, cirka 100 metrů od autobusového nádraží)
- Telefon: +420 702 157 435; mail: roznov.ik@tqm.cz
- Pondělí až pátek: 7:00 - 12:00 a 12:30 - 15:30
- Sobota a neděle: zavřeno

Informační kancelář Valašské Meziříčí:
- Mostní 55/23 (v blízkosti Krásenského pivovaru, cirka 250 metrů od autobusového nádraží)
- Telefon: +420 702 156 967, mail: valmez.ik@tqm.cz
- Pondělí, středa a pátek: 6:00 - 18:00, Úterý, čtvrtek: 6:00 - 16:00
- Sobota: 8:00 - 10:00, Neděle: 13:00 - 15:00


Hlavní flotilu tvoří zánovní (Iveco a COR) i nově pořízené (Iveco) autobusy (nedatováno, TQM)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!