Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínský kraj si zkontroloval připravenost Arrivy

ZLÍNSKÝ KRAJ - Cestující ve Zlínském kraji čekají od prosince změny. A aby tyto změny proběhly bez problémů, zástupci krajského úřadu absolvovali kontrolní den u jednoho z dopravců, společnosti Arriva.

Pro autobusové linky má dopravce připraveno 49 vozů, v železniční dopravě pak finišují dokončovací práce na desítkách vlaků...


Nová vlaková jednotka od společnosti Alstom (15. října 2019, Zlínský kraj).

"Chtěli jsme na vlastní oči vidět, jaká je aktuální situace. Ujistili jsme se, že ze strany dopravce Arriva je v oblasti jak autobusů, tak vlaků připravenost dobrá. Fámy a nepodložené zprávy o tom, že společnost Arriva nebude disponovat potřebným vozovým parkem, zázemím či personálem, se tedy nezakládají na pravdě," uklidnil veřejnost náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

V ostravském sídle společnosti Arriva Morava si zástupci kraje nejprve prohlédli autobusy, kterými bude tato společnost během dočasného období maximálně dvou let zajišťovat linkovou dopravu v oblasti Valašských Klobouk. "Celkem půjde o 49 vozů, z nichž zhruba polovina má být nízkopodlažních. Až 10 vozů pak bude vyhrazeno jako rezerva. Následně jsme se přesunuli do Hranic na Moravě, kde jsou do provozu připravovány vlakové motorové jednotky Alstom Coradia Lint, které Arriva nasadí na regionální tratě ve Zlínském kraji," dodal Pavel Botek.


Interiér nových vlakových jednotek pro Zlínský kraj (15. října 2019, Zlínský kraj).

"Pro Zlínský kraj budeme mít deset těchto nízkopodlažních vlaků s klimatizací, které cestující svezou třeba mezi Újezdcem u Luhačovic a Luhačovicemi nebo i na trase z Velkých Karlovic do Vsetína. Pochopitelně budou nasazovány i na trati ze Starého Města u Uherského Hradiště do Bylnice, tady asi z 85 procent provozní potřeby," dodal Michal Miklenda, vedoucí provozní oblasti Morava společnosti Arriva vlaky. Všechny vlaky budou mít zdarma připojení k internetu, zásuvky, a k dispozici budou i barely s pitnou vodu pro případ, že budete mít cestou žízeň.

V Hranicích na Moravě postupně projde všech deset vlaků úpravami nezbytnými pro provoz na českých kolejích. Drážní úřad již schválil jejich zkušební provoz, každý z nich musí mít před spuštěním do ostrého provozu najeto nejméně 5 tisíc kilometrů. Mimo to jsou ještě v Šumperku připravovány motorové jednotky řady 845, které doplní potřebnou vozbu pro kraj. Na železnici bude společnost Arriva vlaky od 15. prosince obsluhovat ve Zlínském kraji provozní soubor linek z Rožnova pod Radhoštěm do Bylnice, ze Vsetína do velkých Karlovic, ze Starého města u Uherského Hradiště do Bylnice a z Uherského Brodu do Luhačovic.


Zástupci kraje kontrolovali také připravenost autobusů (15. října 2019, Zlínský kraj).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!