Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínské trolejbusy oslavily už 75 let provozu

ZLÍN - Příznivé počasí a zajímavý bohatý doprovodný program přilákaly uplynulou sobotu 8. června 2019 do vozovny Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice ve Zlíně bezmála pět tisíc návštěvníků. A bylo na co koukat!

Dopravní společnost letošní Den otevřených dveří pojala velkolepěji, a to kvůli 75. výročí zahájení trolejbusové dopravy ve Zlíně...


Pohled do haly vozovny (8. června 2019, DSZO/Vojtěch Cekota).

Den otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice probíhal především v areálu dopravní společnosti ve Zlíně na Podvesné. Jeho důležitou součástí však byly také pravidelné bezplatné jízdy historických vozidel městské hromadné dopravy městem v půlhodinových intervalech mezi Podvesnou a obratištěm Sportovní hala a zvláštní rovněž bezplatná autobusová linka z vozovny k sídlu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v Přílucké ulici a ke Státnímu okresnímu archivu ve Zlíně-Klečůvce.


Jedním z historických vozidel byl i trolejbus 14Tr (8. června 2019, DSZO/Vojtěch Cekota).

Návštěvníci dne otevřených dveří si mohli prohlédnout zázemí dopravní společnosti, ale také se podívat na techniku hasičů a na Klečůvce navštívit expozici okresního archivu včetně exkurze do blízké úpravny, kterou provozuje společnost Moravská vodárenská. Prohlídku svého dispečinku s výkladem nabídla návštěvníkům Den otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice také Koordinátor veřejné dopravy, která sídlí v nejvyšším patře hlavní budovy vozovny.


Zpřístupněn byl také dispečink dopravní společnosti (8. června 2019, DSZO/Vojtěch Cekota).

"Jsme rádi, že naši zákazníci projevují každoročně tak široký zájem o nahlédnutí do našeho technického zázemí. Program dne otevřených dveří je zaměřen na všechny generace. Zvláštní pozornost však věnujeme dětem, abychom v nich probudili kladný vztah k ekologické hromadné dopravě. Zkušenost ukazuje, že z mnohých návštěvníků našich dnů otevřených dveří se za čas stávají i naši trvalí zaměstnanci," řekl ředitel dopraví společnosti Josef Kocháň. Návštěvníci se měli letos možnost povozit mnoha historickými vozidly.


Na historických linkách bylo k vidění vcelku dost (8. června 2019, DSZO/Vojtěch Cekota).

K dispozici byl červený trolejbus Škoda 9Tr, modrý autobus Škoda 706 RTO, modrý vlek Karosa B40 nebo červený vlek Jelcz. "Z Technického muzea v Brně byla do Zlína zapůjčena čtyři další historická vozidla," poznamenal tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota. Zmínil kloubový autobus Ikarus 280, autobus Škoda 706 RO, trolejbus Škoda 7Tr a autobusový přívěs Karosa B40. 


Nechyběl ani legendární Ikarus 280 (8. června 2019, DSZO/Vojtěch Cekota).

Od soukromého provozovatele Lubomíra Staníka byl navíc zapůjčen historický autobus ŠD11 a na historické lince se objevil rovněž poslední domácí trolejbus typu Škoda 14Tr. V plné kráse byl představen nově rekonstruovaný červeno-krémový autobus Karosa ŠM11. Do dne otevřených dveří se pro něj bohužel nestihly vyřídit potřebné doklady, aby mohl vyjet do běžného silničního provozu. Stane se tak v nejbližší době.


Letošní oslavy 75 let trolejbusů se vydařily (8. června 2019, DSZO/Vojtěch Cekota).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!