Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlín se připravuje na nové trolejbusy typu 30Tr

ZLÍN - Škoda Electric vyrábí nové trolejbusy pro města Zlín a Otrokovice. Sedm nízkopodlažních vozidel Škoda 30Tr za zhruba 94 milionů korun získá Dopravní společnost Zlín-Otrokovice v prvním čtvrtletí roku 2019.

Trolejbusy budou provozovány na lince mezi Zlínem a ZOO Lešná. Kromě toho se Zlíňané dočkají i prvních nových vozů 35Tr...


Stejný typ trolejbusu dodala Škoda do Teplic (10. července 2018, František Živnůstka).

"Trolejbusy budou moci sloužit i v místech, kde není trolejové vedení. Jsou totiž vybaveny trakčními bateriemi a poloautomatickými sběrači proudu, díky kterým jsou schopny jízdy i mimo klasický napájecí systém," sdělil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten připomněl, že cestující i řidiči jistě ocení fakt, že vozy budou mít klimatizaci. "Samozřejmostí je i elektronický informační a odbavovací systém," dodal Kapr.

Právě Dopravní společnost Zlín - Otrokovice počítá, že uvedené trolejbusy nasadí na nově kocipovanou dopravu ze Zlína k zoologické zahradě v Lešné. "Bateriové trolejbusy nasazené na linku 4 by měly vozit cestující v pravidelném intervalu i mimo trolejové vedení až k areálu Zoologické zahrady a zámku Lešná. Tam by na ně navazovala samostatná autobusová linka do Velíkové," uvedl tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota s tím, že současná trolejbusová linka 4 se tak prodlouží přibližně o pět kilometrů.

Město musí zajistit úpravy točny Podhoří a Vršava

Na projektu dopravní společnost úzce spolupracuje s městem Zlín. "Město by mělo zajistit úpravu točny na Podhoří a vytvořit zde podmínky pro umístění buňky sociálního zařízení pro řidiče. Na Vršavě by měla být vybudována zastávka pro směr jízdy trolejbusů na Lešnou, u ZOO zastávka pro přestup z trolejbusů na autobusy do Velíkové. Také na Velíkové musí město zajistit projekt točny se sociálním zařízením pro řidiče," doplnil pak také ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.


Trolejbus 30Tr jezdí také na trolejbusové lince v Praze (6. května 2018, Michal Fořt).

Protože podmínkou získání dotace je nasazení nových trolejbusů právě na této nově koncipované lince 4 mezi Zlínem a ZOO Lešná, bude nutné zahájit na ní provoz co nejdříve po dodání vozidel. Jízdní řády linky 4 a linkové vedení do Kostelce, Štípy a Velíkové se tedy změní v roce 2019 samostatně ještě několik měsíců před prázdninovým termínem každoročních změn jízdních řádů.

Na nákup sedmi bateriových trolejbusů, kterými je realizace projektu podmíněna, vypsala Dopravní společnost Zlín - Otrokovice výběrové řízení. V polovině června 2018 schválila rada jednatelů výběr dodavatele, a to společnost Škoda Electric Plzeň. Někdy na přelomu roku 2018/2019 by mělo být do Zlína dodáno postupně sedm čtyřdveřových nízkopodlažních klimatizovaných vozů s karoserií od firmy SOR. Tato zakázka bude stát 94,64 milionu korun. Z toho 85 procent nákladů pokryje dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Škodovka plánuje další dvě novinky pro Plzeňany

Plzeňská Škodovka pro zlínskou dopravní společnost aktuálně vyrábí další zajímavé produkty. Prvním je kloubový trolejbus Škoda 35Tr s karoserií UrbanWay od firmy Iveco. Dopravce novinku získá ve druhém čtvrtletí příštího roku. Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ nízkopodlažního elektrobusu s obchodním názvem Škoda E’City. Vozidlo s jednorázovým dojezdem minimálně 100 kilometrů bude dobíjeno pomocí pantografu z trolejového vedení a nočním dobíjením v depu.


První trolejbusy typu 35Tr ve výrobním závodě (leden 2018, Škoda Transportation).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!