Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve Zlíně zintenzívní noční přepravní kontroly

ZLÍN - Padesát cestujících bez jízdenky za dvě víkendové noci. Taková je bilance nové plošné kontrolní akce revizorů Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice, která se uskutečnila v druhé polovině ledna.

Dvojice revizorů kontrolovala jízdní doklady cestujících vždy po celou noc ve všech třech provozovaných nočních spojích...


V nočních spojích revizoři načapali 50 lidí načerno (7. ledna 2017, Ondra Kašpárek).

"Cílenou kontrolní akci v nočních spojích jsme uspořádali už začátkem ledna. Tehdy jsme ji brali jen jako prevenci, upozornění či poslední varování a výjimečně jsme neukládali přirážky k jízdnému, pokud si černí pasažéři koupili jízdenku na místě nebo když si na nejbližší zastávce vystoupili. Chtěli jsme, aby si cestující uvědomili, že i v nočních hodinách budeme jízdní doklady kontrolovat a že je normální si jízdenky při cestování MHD kupovat," komentoval kontrolní den ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

Když však po týdnu stejnou kontrolu zopakovali, již s předepisováním běžných přirážek, počet zjištěných cestujících bez platného jízdního dokladu se příliš nesnížil. "Je to pro nás signál, abychom v plošných nočních kontrolách pokračovali i v budoucnu," dodal.


Revizoři se tak na noční kontroly budou soustředit (7. ledna 2017, Ondra Kašpárek).

Dvojice pracovníků přepravní kontroly DSZO doprovázela po celou noc jízdu obou trolejbusů a jednoho autobusu, které v tomto čase zajišťují na linkách 2, 8 a 70 dopravní obslužnost Zlína i Otrokovic. Revizoři kontrolovali během zhruba šesti hodin nočního provozu z pátku 19. ledna na sobotu 20. a stejně ze soboty 20. na neděli 21. ledna všechny cestující. Bylo zjištěno padesát cestujících bez platného jízdního dokladu. Deset zaplatilo pětisetkorunovou přirážku na místě, u čtyřiceti lidí revizoři vyhotovili zápis. Třem cestujícím revizoři neumožnili nástup do vozidla, protože byli zjevně podnapilí nebo kolem sebe šířili zápach.

V běžném provozu při kontrolách převážně v denní dobu revizoři zachytí za 24 hodin průměrně 19 cestujících bez jízdenky. "Jestliže je za pouhých šest hodin v nočních spojích odhaleno zhruba pětadvacet černých pasažérů, vyplývá z toho, že právě tato doba provozu MHD si zaslouží bedlivější kontrolní dohled," dodal vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.


Platební morálka na nočních spojích je nízká (7. ledna 2017, Ondra Kašpárek).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!