Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Děčínští radní: Zrušení nočních linek nebude

DĚČÍN - Hlasitý nesouhlas se zrušením víkendových nočních autobusových linek přinutil děčínské radní svolat mimořádnou radu. Na ní se nakonec shodli, že navržené změny zruší. Noční spoje tak jezdí stále.

Město si proto nechý vypracovat audit a požádalo o spolupráci také dopravní podnik, který má najít jiné možnosti úspor...


Noční autobusy o víkendech budou jezdit dál (20. června 2015, František Živnůstka).

Záměr děčínské radnice začátkem roku informovala, že za účelem úspory více než milionu korun o víkendech sloučí dvě autobusové linky a zruší noční dopravu. Primátorka města Marie Blažková tehdy uvedla, že změny byly připravovány pečlivě. "Úpravy jsou provedeny pouze na vybraných linkách tak, aby co nejméně ovlivnily požadavky cestujících v rámci města a zároveň přinesly určité úspory v hospodaření dopravního podniku," vysvětlila.

To zvedlo obrovskou vlnu nevole a sociální sítě i samotný magistrát začaly zaplavovat negativní reakce. Ačkoli byl vypadal zcela bezvýsledně, nakonec radnici rozhýbal. "Rada města zvážila všechny podněty a okolnosti a na jejich základě dospěla k rozhodnutí, že změny v jízdních řádech nastanou až na jaře. Chceme, aby dopravní podnik přišel s novým návrhem na úsporná opatření tak, aby byla přijatelná pro městskou kasu, vedla k patřičné úspoře finančních prostředků a samozřejmě zajišťovala základní potřeby na dopravu pro obyvatele města," vysvětlila minulý týden Marie Blažková, primátorka města.


Linka číslo 2 měla s devítkou vytvořit linku 29 (17. června 2014, František Živnůstka).

V praxi to znamená, že původně avizované omezení některých spojů nyní nenastane. K žádným změnám v jízdních řádech nedojde minimálně do doby, než dopravní podnik navrhne změny, které povedou k úspoře. Pomoci najít možnosti šetření by měl nezávislý audit. Ten má být hotov do konce března. "Vedení města věří, že se právě díky auditu podaří odhalit rezervy a najít lepší nastavení dopravy, aby došlo k úsporám finančních prostředků. Stále platí, že současná situace je neúnosná a je potřeba ji řešit. Věříme, že výsledek auditu, který bude znám do konce března, ukáže, kde má dopravní podnik rezervy," doplnila primátorka.

Připomeňme, že začátkem ledna Děčín oznámil změny v autobusové dopravě, jejichž součástí bylo také zrušení nočních autobusových linek číslo 32 a 33 o sobotách a nedělích. Mnozí Děčíňané tehdy argumentovali zhoršením dostupnosti města, zvýšením kriminality nebo nemožností dostat se na první ranní vlaky.

Čtěte také...
- Děčín ušetří. V noci se ale nikdo nesveze (vydáno 12. ledna 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


O víkendech se trasy linek 2 a 9 nemění (17. června 2014, František Živnůstka).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!