Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do Příbrami Arriva vysílá nová Iveca i Setry

PŘÍBRAM - Arriva Střední Čechy nasazuje na linky z Prahy přes Dobříš do Příbrami nové nízkopodlažní autobusy. Po integraci linek do systému Pražské integrované dopravy jsou vybrané spoje zajišťovány kapacitními vozidly.

Vozy jsou vybaveny dalšími moderními prvky, nechybí proto wifi připojení nebo USB nabíječky pro dobíjení drobné elektroniky...


Nová Iveca před prvním nasazením do provozu (srpen 2019, Arriva).

Na trasy mezi Prahou a Příbramí vyjíždí postupně první nové autobusy a cestující se mohou na linkách číslo 392, 393 a 395 těšit na větší komfort a pohodlí. Kvůli dlouhodobě rostoucímu počtu cestujících pořídila Arriva Střední Čechy nové patnáctimetrové autobusy Crossway Low Entry od výrobce Iveco. Kapacita jednoho autobusu je celkem 110 míst a z toho je 58 k sezení. Vyšší kapacita autobusů a pohodlí během cesty jsou tak hlavním lákadlem, proč nechat doma auto a dojíždět veřejnou dopravou.

"Cestující ocení vyšší počet míst k sezení, pohodlné sedačky, nízkopodlažnost a klimatizovaný prostor autobusu," řekl ředitel společnosti Arriva Střední Čechy, František Soumar. Na cestující čeká ve vozech výbava podle Standardů kvality Pražské integrované dopravy, například o dvě LCD obrazovky, které informují o trase jízdy, nebo pohodlná červená a modrá sedadla. Autobusy jsou v červeno-modro-bílém provedení s výrazným označením systému Pražské integrované dopravy.


Novinkou jsou také Setry v barvách Pražské integrované dopravy (srpen 2019, Arriva).

Na frekventované linky mezi hlavním městem, Dobříší a Příbramí začíná Arriva Střední Čechy postupně nasazovat i nové autobusy Setra. "V tomto typu autobusu si cestující mohou užít jízdu v příjemně klimatizovaném prostoru, a hlavně díky prodlouženému provedení, bude i více míst k sezení, takže ti, kteří dříve stáli, se budou moc posadit," dodal Soumar. Kapacita autobusu Setra je sto míst, z toho 62 je k sezení.

Arriva Střední Čechy tímto krokem zahajuje velkou obnovu vozového parku. Kromě 15 kusů patnáctimetrových autobusů Crossway nebo 15 vozidel Setra obohatí flotilu také o deset kloubových autobusů značky SOR. Nové kapacitní autobusy budou jezdit také na trasách z hlavního města do Berouna, Králova Dvora nebo Benátek nad Jizerou, Mladé Boleslavi a Mnichova Hradiště. Velkou proměnou projde letos i provoz MHD Příbram, Arriva tam nakoupí 14 nových nízkopodlažních autobusů od Mercedesu.


Interiér jednoho z autobusů na lince z Prahy do Příbrami (srpen 2019, Arriva).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!