Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Osm nových autobusů vyjelo na Příbramsku

PŘÍBRAM, SEDLČANY - Osm nových nízkopodlažních autobusů SOR v podnikovém nátěru Arriva, které splňují nejpřísnější emisní limity EURO 6, vyjelo v úterý 14. dubna do plného provozu v Příbrami.

Zajistí spojení na regionálních linkách především v okolí Sedlčan, Příbrami, Březnice, Rožmitálu pod Třemšínem a Dobříše...


Slavnostní přestřižení pásky (14. dubna 2015, Arriva).

Autobusy stály bezmála 32 milionů korun, ze 40 % je financovala Evropská unie. Nově je tak 28 procent všech autobusů Arrivy na regionálních linkách Příbramska nízkopodlažních. Nové autobusy svezou cestující na linkách z Příbram.

Za rok najezdí každý z nich kolem třiceti tisíc kilometrů. "Jsou to autobusy s nejekologičtějšími motory, jaké je dnes možné koupit, mají dokonce srovnatelné emise s autobusy na plyn," uvedl jednatel Arrivy Praha Petr Čihák. "Na celém Příbramsku máme 115 autobusů, 28 % z nich je už dnes uzpůsobených pro vozíčkáře a maminky s kočárky. Vozíčkářů tu jezdí sice minimum, ale maminek a kočárků vozíme hodně."


Flotila nových autobusů na Příbramsku (14. dubna 2015, Arriva).

Díky novým autobusům omládl vozový park Arrivy v Příbrami a Sedlčanech o tři roky, průměrné stáří zdejších autobusů je aktuálně jen 6,63 roku. Dva z těchto osmi autobusů budou vyjíždět každý den z garáží v Příbrami, zbylých šest ze Sedlčan. "Cestující se mohli s novými autobusy postupně setkávat už od konce března. Nasazovali jsme je do provozu průběžně, jak jsme je dostávali od výrobce. Teď je flotila kompletní a všech 8 vozů je v provozu," dodal Čihák.

Autobusy jsou od českého výrobce SOR Libchavy, který vyhrál na jejich dodávku výběrové řízení. Měří 10,5 metru, mají 35 míst k sezení, dvoje dveře a spotřebu nafty kolem 21 litrů na 100 kilometrů. Stojících cestujících se do autobusu vejde 34.


Pohled do barevně sladěného interiéru (14. dubna 2015, Arriva).

S pořízením autobusů finančně pomohla Evropská unie, která na ně poskytla dotaci 12,8 milionu korun. Autobusy spolufinancoval Regionální operační program Střední Čechy v rámci projektu Ekologické a bezbariérové autobusy pro Středočeský kraj.

"Cílem Evropské unie je podporovat ekologickou a bezbariérovou dopravu ve všech členských státech, proto přispěla i na příbramské a sedlčanské autobusy. Splňují důležitou kombinaci moderních vozidel, která jsou ekologická a pomohou v cestování lidem se sníženou schopností orientace a pohybu. Nesmíme na ně zapomínat," doplnil Václav Chytil, ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy.


Prezentační jízda poblíž zámku (14. dubna 2015, Arriva).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!