Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeňské tramvaje brzdí výluka na Slovanech

PLZEŇ - Rozsáhlá rekonstrukce tratě, zastávek, komunikace i chodníků a inženýrských sítí v Koterovské ulici na Slovanech komplikuje již přes měsíc tramvajovou dopravu v Plzni. Práce přitom potrvají do poloviny prosince.

Tramvajová linka číslo 1 je proto odkloněna nově na Náměstí Generála Píky, naopak linka číslo 2 jede sice stále na Světovar, ale mimořádně přes Slovany...


Pohled na rekonstruovaný úsek (19. října 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Rekonstruován je úsek o celkové délce 927 metrů. "Nejen tramvajová trať, ale také komunikace, chodníky i inženýrské sítě, veřejné osvětlení, světelná signalizace či informační systém jsou v této části už v nevyhovujícím stavu, a proto město Plzeň do kompletní rekonstrukce investuje téměř čtvrt miliardy korun včetně DPH," informoval první náměstek primátora města Plzně pro oblast technickou Pavel Bosák, do jehož gesce patří také Odbor investic Magistrátu města Plzně. V inkriminovaném necelém kilometrovém úseku Koterovské ulice, který je ohraničen křižovatkou se Sladkovského ulicí a okružní křižovatkou před OC Galerie Slovany, je připravena kompletní rekonstrukce tramvajového tělesa včetně zastávek, opravy komunikace a chodníků.

Jsou prováděny přeložky inženýrských sítí, tedy například kanalizačních, vodovodních řadů či plynovodních řadů, slaboproudých rozvodů, trakčního vedení, nově osazeno bude veřejné osvětlení, světlená signalizace i informační systém. Samozřejmou součástí stavby jsou i sadové úpravy. V tomto roce je opravována část Koterovské od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky až na náměstí Generála Píky, v příštím roce pak od náměstí Generála Píky až ke křižovatce se Sladkovského ulicí.


Konečná zastávka na náměstí Generála Píky (19. října 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Stavba je rozdělena do čtyř etap, z nichž ta druhá má skončit 15. prosince. Zbývající dvě etapy proběhnou příští rok. Od 7. října již došlo ke změnám v trasách tramvajové dopravy. Tramvajová linka číslo 1 jezdí po trase z Bolevce přes centrum na Náměstí Generála Píky, naopak linka číslo 2 jede z Malesické přes centrum na Světovar, ale objížďkou přes Slovany. To znamená, že kvůli stavebním pracím nebudou obslouženy pouze dvě tramvajové zastávky, a to Radnice Slovany a Brojova. Po dobu úplné uzavírky části Koterovské ulice jsou také odkloněny noční autobusové linky N2 a N5, 

Na základě odsouhlasení objednatele dopravy bude navíc od 3. listopadu v rámci výluky tramvajové trati v Koterovské ulici zavedena náhradní autobusová doprava v úseku Světovar - Brojova - Radnice Slovany označená jako linka 2X. Linka bude v provozu pouze v pracovních dnech od 6.00 do 23.00 hodin v intervalu zhruba 20 minut. Po vzájemném přestupu mezi linkami 2 a 2X platí jízdenka označená na opačném konci. V případě obou přestupů na lince 2 z důvodu výluky ve Skvrňanech platí jízdenka označená na obou koncích.

Čtěte také...
Plzeňany do Skvrňan vozí náhradní autobusy (vydáno 31. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Tramvaje tudy projedou znovu v polovině prosince (19. října 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!