Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeňany do Skvrňan vozí náhradní autobusy

PLZEŇ - Celkem 84 milionů korun spolyká rekonstrukce tramvajové tratě v ulici Terezie Brzkové ve Skvrňanech. Plzeňské městské dopravní podniky během současné opravy silnic nyní modernizují také tramvajovou trať...

Stavební práce, včetně nutné výluky tramvajové dopravy, mají skončit v listopadu. Do té doby do Skvrňan jezdí pouze náhradní autobusová doprava...


Přestupní zastávka mezi tramvajemi a autobusy (20. července 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

"Modernizace tramvajové trati v ulici Terezie Brzkové mezi ulicemi Vejprnická a Macháčkova, tedy v úseku o délce cca 200 metrů, v němž se nachází tramvajová zastávka Karla Steinera, je už nezbytná. Ve špatném stavu jsou velkoplošné betonové panely tramvajové trati. Při rekonstrukci tramvajového tělesa dojde také k napřímení zastávky Karla Steinera. Sondy prokázaly, že nevyhovující je také stav vozovky," vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Od začátku července je tak zastaven tramvajový provoz mezi obratištěm Malesická po Skvrňany. Investiční akce spočívá v rekonstrukci tramvajové trati včetně jejího odvodnění, úpravy na vodovodních řadech i kanalizaci a kompletní rekonstrukce vozovky včetně parkovacích stání. "Start stavebních prací a dopravních omezení byl záměrně stanoven na začátek prázdnin, kdy obecně výrazně klesá dopravní zátěž ve městě a dopady omezení na dopravu tak budou nižší. I tak ale žádám účastníky provozu o trpělivost," doplnil Aleš Tolar. 


Pohled do uzavřené ulice Terezie Brzkové (20. července 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Plzeňské městské dopravní podnik musely přijmout řadu dopravních opatření. Páteřní tramvajová linka číslo 2 je tak ve směru ze Světovaru a centra města zkrácena na obratiště Malesická, kde si cestující musí přestoupit na náhradní autobusovou dopravu 2A. Ta je vedena v trase Malesická - Škola Vejprnická - Skvrňany a dopravu na ní zajišťují kloubové autobusy. Právě i tato výluka umožnila dopravním podnikům koncem června ukončit provoz vysokopodlažních souprav tramvají, protože se snížil počet vypravovaných tramvají do sítě. V letošním roce navíc do Plzně dorazí 10 nových plně nízkopodlažní tramvají Škoda 40T. Díky nim je tak od 1. července zaručena stoprocentní nízkopodlažnost u všech spojů městské hromadné dopravy..

Čtěte také...
V Plzni dojezdily vysokopodlažní soupravy T3 (vydáno 14. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Náhradní dopravu do Skvrňan zajišťují autobusy (20. července 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Kromě omezení v tramvajové dopravě bylo nutné odklonit ale také autobusové linky číslo 24, 25 a noční linky N2 a N5, které jsou v oblasti Skvrňan vedeny odklonem přes Lábkovu ulici. Navíc z důvodu obrácení průjezdu spojů linek 24, 25, N2, N5 skrze Skvrňany, bude stávající zastávka pro směr do Bolevce směrem na východ obsluhována po dobu odklonu spoji směrem na Borská pole a linkou 2A ve směru do Malesické. Tato zastávka bude rovněž nástupní zastávkou pro linky N2, N5 směrem do centra.

Až do konce prací v závěru listopadu je pak nutná úplná uzavírka ulice Terezie Brzkové v úseku ulic Vejprnická a Macháčkova. Dále budou nutné částečné uzavírky křižovatky Vejprnická x Terezie Brzkové, a to již ve dnech 1. až 23. července, ale později také od 4. do 30. září. V těchto dnech budou uzavřeny některé jízdní pruhy a doprava svedena do těch zbývajících. Po celou dobu stavby však bude vyloučen v této křižovatce provoz vozidel nad 7,5 tuny s výjimkou vozidel stavby a případně zimní údržby.


Na staveniště se tramvaje vrátí koncem listopadu (20. července 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!