Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vyřazené plzeňské 21Tr putují do Bulharska

PLZEŇ - Kdo si v červnu nenechal ujít Den otevřených dveří v depu Karlov v Plzni, měl poslední možnost si prohlédnout trolejbusy 21Tr. Právě dnes totiž byly poslední dva vozy odvezeny k novému majiteli do Bulharska.

Nový majitel je plánuje zařadit do provozu ještě v červnu, Plzeňské městské dopravní podniky navíc nabídly technickou součinnost...


Odstavené trolejbusy 21Tr pár dnů před transportem (15. června 2019, František Živnůstka).

Poslední trolejbusy typu 21Tr v Plzni v pravidelném provozu dojezdily v září loňského roku. Plzeňské městské dopravní podniky je mohly odstavit z provozu, protože svůj vozový park omladily novými moderními trolejbusy. O odstavené vozy projevil zájem bulharský dopravní podnik. "Na podzim roku 2018 jsme obdrželi oficiální žádost primátora města Ruse o prodej vyřazených 12 trolejbusů Škoda 21TrACI společnosti Municipal Transport Ruse, která ve zmíněném městě provozuje trolejbusovou dopravu," informovala Petra Švíková, vedoucí oddělení obchodu Plzeňských městských dopravních podniků.

Obrátil se na plzeňského primátora, který žádost předal přímo generálnímu řediteli Plzeňských městských dopravních podniků Michalu Krausovi. "Před tím jsme se tyto trolejbusy snažili prodat formou veřejné soutěže, avšak neúspěšně," poznamenala Švíková. Následně byla zahájena jednání o možnostech odprodeje těchto trolejbusů, která trvala půl roku. Dohodnuty byly podmínky prodeje a transport těchto vozidel. 


DVanáct vozů 21Tr bude jezdit v Bulharsku (15. června 2019, František Živnůstka).

Zástupci kupující strany před podpisem smlouvy přijeli letos v únoru do Plzně, aby si kupované trolejbusy prohlédli a dojednali zbývající náležitosti prodeje. První dva vozy byly odvezeny 18. června, poslední dva byly odvezeny dnes 26. června. "Jsou všechny pojízdné až na poslední vůz, který dle dohody s kupujícím, bude zprovozněn až na místě," doplnila vedoucí oddělení obchodu. Plzeňské městské dopravní podniky poskytli novému majiteli veškerou dokumentaci, kontakty na zakoupení licence na software pro diagnostiku závad od společnosti Škoda Electric a jiné nezbytné informace.

Koncem června by již měly brázdit ulice města Ruse. "Věříme, že vozy budou co nejdéle provozuschopné a přinesou jejich novému majiteli a zároveň provozovateli trolejbusové dopravy v městě Ruse, co největší užitek. Budeme se zástupci Municipal Transport Ruse nadále v kontaktu a pokud bude potřeba, rádi jim poskytneme součinnost," uzavřela vedoucí oddělení obchodu Petra Švíková. 


V půlce června tak byly v Plzni vozy k vidění naposledy (15. června 2019, František Živnůstka).

První trolejbus 21Tr se v Plzni objevil v roce 1999 jako prototyp, označený tehdy ev.č. 479. Později se přesunul do Hradce Králové a číslo 479 bylo znovu obsazeno už sériovým vozem dodaným v roce 2001. Posledním dodaným vozem byl vůz čísla 496, dodaný v roce 2004, který zároveň zůstává jako historický vůz. Odprodeje těchto trolejbusů se v minulosti chopily ukrajinské Černovice, které odkoupily jak trolejbusy typu 21Tr, tak i jiné plzeňské 14Tr.

Čtěte také...
- Plzeňané se rozloučili s trolejbusy 21TrACI (vydáno 27. září 2018).
- V plzeňské MHD dojezdily trolejbusy typu 21Tr (vydáno 17. září 2018).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Vozy byly z provozu vyřazeny loni v září (15. června 2019, František Živnůstka).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!