Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nádražní ulicí už přes týden zase frčí tramvaje

OSTRAVA - Už přes týden jezdí tramvaje po rekonstruované Nádražní ulici v Ostravě. Výluka, která navíc na měsíc a půl odřízla od sítě jednu ze dvou tramvajových vozoven, si vyžádala náklady ve výši 69 milionů korun.

Součástí rekonstrukce byly výměna kolejí, modernizace a zvýšení bezpečnosti v zastávce Důl Jindřich a instalace moderní sjezdové výhybky od vozovny...


První den provozu v Nádražní ulici (19. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Od soboty 19. srpna opět mohou cestující pokračovat tramvají ve směru na Hlavní nádraží v Ostravě. Výluka v Nádražní ulici, která trvala od začátku prázdnin, skončila. V místě proběhla modernizace tramvajového úseku mezi ulicemi 30. dubna a Valchařská. Přinesla pevnou jízdní dráhu, zajištující snížení hluku a vibrací od projíždějících tramvají, nové trolejové vedení a výstražná světla na nástupišti zastávky Důl Jindřich upozorňující na blížící se tramvaj.

V průběhu provádění stavebních prací byl v červenci a částečně v srpnu zcela přerušen tramvajový provoz, který byl nahrazen autobusy. Výluka znepřístupnila i jednu ze dvou tramvajových vozoven, vozovnu tramvají Moravská Ostrava. "Nová trať přinese cestujícím dlouhodobě klidnější jízdu tramvají a zvýšení bezpečnosti na zastávce Důl Jindřich. V úseku došlo i k výměně výhybky, která je unikátní svou konstrukcí nejen na Ostravsku, ale i v republice. Zajistí hladší průběh jízdy vozů a snížení vibrací v okolí křižovatky," řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.


Tramvaje se po mesíci a půl vrátily do Nádražní ulice (19. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jan Dohnal, primátor města Ostravy doplnil, že v rámci plánované modernizace město kladlo důraz i na zvýšení bezpečnosti. "Na zastávce Důl Jindřich došlo k obnově nástupní hrany a doplnění výstražných světel na nástupišti, která upozorní cestující a chodce na blížící se tramvaj. Těší nás, že modernizace proběhla bez problémů a že se dokonce podaří ukončit silniční uzávěru dříve oproti původnímu plánu, tak aby se silniční provoz obnovil spolu s ukončením výluky," řekl.

Čtěte také...
Práce v ostravské Nádražní ulici spějí do finále (vydáno 7. srpna 2023)
Za polovinou je rekonstrukce Nádražní ulice (vydáno 27. července 2023)
Rekonstrukce Nádražní ulice vyžene tramvaje (vydáno 28. června 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Pohled do zastávky Důl Jindřich (19. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

"Jak bylo avizováno, společně s modernizací proběhla také výměna veřejného osvětlení. Jsem rád, že se vše podařilo úspěšně zkoordinovat a uskutečnit. Cena za změnu kolejového svršku na modernější pevnou jízdní dráhu v délce téměř 600 metrů dvoukolejně, novou výhybku, vylepšené nástupní hrany zastávky Důl Jindřich a nové trolejové vedení na nových stožárech vyšla na téměř 69 milionů korun bez DPH," uzavřel náměstek primátora pro dopravu Břetislav Riger.

V průběhu provádění stavebních prací byl zastaven tramvajový provoz mezi zastávkami Karolina a Hlavní nádraží. Tramvajové linky číslo 1, 2, 8, 11 a noční linka číslo 18 byly ve směru od Náměstí Republiky odkloněny a ze zastávky Karolina jely na Hranečník. V úseku Karolina - Důl Jindřich - Muglinovská - Hlavní nádraží byla zavedena náhradní autobusová doprava. Náhradní dopravu z Muglinovské směrem na točnu Hlučínská pak zajistí pravidelné autobusové linky. V letošním roce šlo o jednu z nejnákladnějších investic Dopravního podniku Ostrava do moderní infrastruktury. Část investice bude pravděpodobně dotována díky Operačnímu programu Doprava 2021 - 2027.


Tramvaj na sjezdové výhybce u zastávky Křižíkova (19. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!