Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce Nádražní ulice vyžene tramvaje

OSTRAVA - Na více jak měsíc a půl se cestující v Ostravě musí obrnit velkou dávkou trpělivosti. Dopravní podnik znovu rozkope Nádražní ulici. Rekonstrukci kolejí tentokrát provede v úseku mezi Českobrodskou a Valchařskou ulicí...

Tramvajové linky budou po dobu výluky ve směru od Náměstí Republiky odkloněny na točnu Hranečník, zavedena bude náhradní doprava...


Úsek u budovy Holetového domu Jindřich (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Od soboty 1. července do pátku 18. srpna bude z důvodu modernizace tramvajové tratě v Nádražní ulici změněna trasa několika tramvajových linek. Rekonstruován bude zhruba 700 metrů dlouhý úsek mezi zastávkami Stodolní a Křižíkova, přesněji mezi křižovatkami s ulicí Českobratrskou a Valchařskou. Dopravní podnik tak naváže na rekonstrukci v minulých letech, kdy byla modernizována tramvajová trať mezi Elektrou a Stodolní. Tramvajový provoz bude vyloučen od zastávky Karolina až na Hlavní nádraží, respektive na obratiště Hlučínská. 

Tramvajové linky číslo 1, 2, 8, 11 a noční linka číslo 18 budou ve směru od Náměstí Republiky odkloněny a ze zastávky Karolina budou vedeny přes Výstaviště na obratiště Hranečník. V úseku Karolina - Důl Jindřich - Muglinovská - Hlavní nádraží bude zavedena náhradní autobusová doprava, které bude jezdit v nepřetržitém provozu. Přes den bude náhradní autobusová doprava jezdit každé 4 minuty, večer každých 5 minut a v nočních hodinách pak v návaznosti na noční tramvajové spoje. Náhradní dopravu z Muglinovské směrem na točnu Hlučínská pak zajistí pravidelné autobusové linky. 


Část Nádražní ulice se bude rekonstruovat (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Se změnami musí cestující, v souvislosti s výlukou v Nádražní, počítat i cestující na linkách číslo 3 a 12. Tyto linky budou spojeny tak, že linka číslo 3 bude ve směru ze Z8břehu vedena na Mírové náměstí, odkud pojede přes Dolní oblast Vítkovice do zastávky Don Bosco, odkud bude pokračovat jako linka číslo 12. A opačně linka číslo 12 z Dubiny bude ze zastávky Krajský úřad odkloněna přes Don Bosco a Dolní oblast Vítkovice do zastávky Mírové náměstí, odkud bude pokračovat jako linka číslo 3. Náhradní autobusová doprava pak bude navíc zavedena v celé trase linky číslo 14. Linka X14 pojede z Hlučínské přes Sad Boženy Němcové, Hornickou polikliniku, Novou radnici a Most Miloše Sýkory na Hranečník, a dále na Novou Huť. 

S drobnými změnami se pak v průběhu výluky musí cestující vypořádat také na obratišti Hlavní nádraží. Dopravní podnik Ostrava totiž výluky v Nádražní ulici využije pro výměnu kolejí právě v tomto obratišti, kvůli čemu se náhradní autobusová doprava na několik dnů přesune do obratiště trolejbusů. 


Rekonstruovaný úsek končí u křižovatky s Valchařskou (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!