Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Revizoři se soustředí na problémové lokality

OSTRAVA - Na vytipované úseky a linky s nejvyšším počtem problémových pasažérů se tento týden soustředí Dopravní podnik Ostrava. Třináct týmů složených z 44 asistentů přepravy, 40 revizorů a 46 městských strážníků vyráží do terénu...

Ve dne i v noci se bude kontrolovat především tarifní kázeň, na své ale také přijde například kontrola dodržování smluvních přepravních podmínek...


Asistenti přepravy jsou nedílnou součástí městské dopravy (nedatováno, DP Ostrava)

Kontrolní týmy vyrazí do terénu v rámci mimořádné bezpečnostní akce každý den v týdnu od 15. do 19. května 2023. Prioritně budou skupiny dbát na bezpečnost cestujících a dodržování přepravních podmínek. V terénu budou v denních i nočních hodinách. Třináct týmů asistentů přepravy v doprovodu strážníků se prioritně zaměří na vytipované úseky a linky s nejvyšším počtem vyloučených pasažérů za posledních šest měsíců. Půjde celkem o 18 linek. Revizoři se zaměří především na centrum města. Dopředu ohlášená kontrolní akce potrvá do sobotních ranních hodin.

"Podobně rozsáhlou akci jsme pořádali naposledy loni na podzim. Cestující si dlouhodobě přítomnost asistentů pochvalují, takže v návaznosti na jejich přání kontroly posilujeme. Letos provedli asistenti přepravy už 387 tisíc kontrol," řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. Revizoři udělili od začátku letošního roku 24 tisíc pokut. O výsledcích akce bude dopravce informovat.

Asistenti přepravy cestující kontrolují již šest let

Bezpečnost občanů města a jeho návštěvníků je pro Městskou policii prioritou. "Nejinak je tomu i v prostředcích městské hromadné dopravy, kde se díky naší přítomnosti mohou cestující cítit bezpečně, a to nejen v rámci těchto akcí. S Dopravním podnikem Ostrava spolupracujeme již dlouhodobě a věřím, že v této spolupráci budeme i nadále pokračovat," doplnil pak generálního ředitele dopravního podniku ředitel Městské policie Ostrava Miroslav Plaček.


Asistenti přepravy v noční tramvaji (20./21. dubna 2018, DP Ostrava)

Také raní pro dopravu města Ostravy Lukáš Semerák práci asistentů přepravy chválí. "Těší mě, že asistenti přepravy, u jejichž založení jsem před šesti lety stál, jsou smysluplným přínosem pro naši městskou dopravu. Naším cílem je, aby se cestující cítili ve vozech bezpečně. Z dat vyplývá, že od začátku roku 2023 vyloučili asistenti přepravy přes 32 tisíc cestujících bez platné jízdenky. Jejich přítomnost v provozu je tedy i signálem všem Ostravanům, že platících cestujících si vážíme. Bezpečnost je téma, na které v naší MHD chceme klást důraz," řekl.

Dopravní podnik Ostrava má v současnosti 90 zaměstnanců přepravní kontrolory. Polovinu tvoří revizoři a druhou asistenti přepravy. Asistenti přepravy zvyšují kvalitu přepravy cestujících, zejména přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informují, pomáhají cestujícím, a to třeba i s nákupem jízdného. V dopravním podniku fungují šestým rokem.

Čtěte také...
Ostravský DP odpustí penále i zvýší pokuty (vydáno 6. listopadu 2017)
Přepravní asistenti se uchytili, bude jich víc (vydáno 31. ledna 2018)
Asistenti přepravy v Ostravě kontrolují i v noci (vydáno 26. dubna 2018)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Asistenti přepravy v noční tramvaji (20./21. dubna 2018, DP Ostrava)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!