Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Asistenti přepravy v Ostravě kontrolují i v noci

OSTRAVA - Asistenti přepravy Dopravního podniku Ostrava za sebou mají první noční směnu. Vyžádali si ji jak samotní cestující, tak i řidiči, asistenti se tak zaměřili na tarifní kázeň v oblasti zastávky Stodolní.

Během celotýdenní akce bylo na linkách jedoucích přes Náměstí Republiky přistiženo přes 1600 cestujících bez jízdenky...


Asistenti přepravy v noční tramvaji (20./21. dubna 2018, DP Ostrava).

V noci z pátku 20. dubna na sobotu 21. dubna proběhla první noční akce asistentů přepravy. Akce byla zaměřena na noční spoje vedoucí přes zastávku Stodolní směrem dále do ostatních částí města. Asistenti zkontrolovali 551 cestujících, bez platného jízdního dokladu přitom přistihli 51 osob. Na žádost cestujících i řidičů byli asistenti přepravy poprvé nasazení do akce v nočních spojích. Asistenti přepravy systematicky kontrolovali všechny noční spoje od půlnoci do čtvrté hodiny ranní v úsecích mezi zastávkami Důl Jindřich a Karolina, přičemž nejvíce cestujících nastupovalo na zastávce Stodolní.

Asistenti přepravy kontrolovali kromě jízdních dokladů také podnapilost nebo jiné nedodržení smluvních přepravních podmínek. "Dostali jsme hodně podnětů od cestujících a také od řidičů víme, že páteční noční spoje jedoucí okolo Stodolní ulice mohou být problematické. Proto jsme asistenty přepravy poprvé vyslali také na noční linky právě v této oblasti," vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys, který se akce sám zúčastnil jako asistent přepravy.


Nejvíce cestujících nastupovalo v zastávce Stodolní (20./21. dubna 2018, DP Ostrava).

Dopravní podnik Ostrava touto akcí uzavřel další celotýdenní kampaň asistentů přepravy a přepravní kontroly, kteří se v týdnu od 16. dubna pohybovali v úsecích od zastávky Karolina po Český dům a Dům energetiky. V průběhu akce bylo zkontrolováno více než 37 tisíc cestujících, z toho bylo 1619 vyloučeno asistenty přepravy, s 611 cestujícími byla sepsána dohoda o dodatečné úhradě tarifní přirážky a 4 cestující zaplatili tarifní přirážku na místě.

Podobnými akcemi dává Dopravní podnik Ostrava najevo, že boj s černými pasažéry nevzdává a naopak přitvrzuje. "Nově tak budou cestující potkávat asistenty přepravy i v nočních spojích a stále častěji se budou opakovat akce ve spolupráci s přepravní kontrolou," doplnila tisková mluvčí dopravního podniku Karolína Rycková.


Asistenti pracovali za dohledu ostravských strážníků (20./21. dubna 2018, DP Ostrava).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!