Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Přepravní asistenti se uchytili, bude jich víc

OSTRAVA - Přepravní asistenti se v Ostravě osvědčili a díky spolupráci s cestujícími dopravní podnik přesně ví, kam je má vyslat. Letos plánuje i novinku, a sice asistenty ve všech spojích v předem vytyčené oblasti.

Projekt zaujal i vedení ostravské radnice, která tak domlouvá s dopravním podnikem navýšení jejich počtů ze 30 až na 45...


Přepravní asistenti se v Ostravě osvědčili (21. ledna 2018, Filip Vlček).

Přepravní asistenti jezdí v plném nasazení od listopadu. Zaměřují se na problematiku nedodržování přepravních podmínek a samozřejmě také na pasažéry bez platného jízdního dokladu. "Cestující si tuto službu velice chválí a jsou za ni rádi. Dokonce nám píší i cestující z jiných měst, ať jim tam asistenty pošleme," poznamenal generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

Dopravní podnik během listopadu na sociálních sítích nabídl cestujícím možnost hlasovat, kde si přejí potkávat asistenty přepravy nejčastěji. Ankety se zúčastnilo více než 300 lidí a nejvíce hlasovali pro nasazení asistentů na tramvajových linkách číslo 4, 3 a 11 a na autobusových linkách 21, 48 a 33. Z trolejbusů by je cestující uvítali především na lince číslo 108, 104 a 103. "Na základě ankety jsme si udělali obrázek o linkách, které jsou podle našich cestujících problémové," doplnil Morys s tím, že na tyto linky jsou asistenti vysíláni nejčastěji.


Dopravní podnik je proto rozšíří na další linky (21. ledna 2018, Filip Vlček).

Projekt přepravních asistentů ale hodlá Dopravní podnik Ostrava posunout dál. Zákaz nastupování cestujících bez platných jízdenek do všech spojů hodlá dopravní podnik zajistit díky kampaním typu Kryštof. Zatímco nyní se přepravní asistenti soustředí jen na konkrétní linky, letos se začnou soustředit také na ucelené oblasti, aby si cestující porušující přepravní podmínky nemohli jednoduše počkat na další spoj. Přepravní asistenti totiž budou všude.

Díky tomu se tak cestující bez jízdenky nedostanou nikam a například v zimě budou mrznout na zastávkách. A nebo si nakonec přecijen zakoupí jízdenku. Z navrhovaných linek se dá usoudit, že mezi ucelenými oblasti bude například Přívoz nebo oblast okolo terminálu Hranečník. Dopravce projekt vypilovává.


Zkusí dokonce pokrýt jimi některé konkrétní oblasti (21. ledna 2018, Filip Vlček).

Vedení ostravské radnice projekt přepravních asistentů zaujal a vstoupil do jednání o navýšení jejich počtu. "Ostravský dopravní podnik tak možná bude mít největší počet revizorů v celé republice," doplnil Daniel Morys. Současný počet 30 revizorů by se mohl zvýšit až na 45, revizorů by pak mohlo být místo současných 40 nově až padesát. I přesto, že dopravní podnik během nasazování přepravních asistentů spolupracuje s Městskou policí Ostrava, i přesto je ale práce náročná daleko více psychicky, než fyzicky.

Dopravní podnik zatím neeviduje ani jednoho přepravního asistenta přepravy, který by z této pozice odešel. Nicméně i přesto si kvůli očekávané fluktuaci zaměstnanců vytváří databázi uchazečů. Nejtěžší je projít psychotesty. Pokud jimi uchazeč projde, pak se musí naučit mimo jiné i Smluvní přepravní podmínky nebo tarif.


Černí pasažéři tak již nedostanou šanci (21. ledna 2018, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!