Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Točna Hlučínská v novém, přibude i parkoviště

OSTRAVA - Ostravský dopravní podnik zrekonstruoval tramvajové obratiště Hlučínská. Zatímco tramvaje sem již tři týdny jezdí, vedle budované parkoviště je autům zatím nepřístupné. Dokončené ale bude v řádu týdnů.

Důvodem rekonstrukce byla provázanost s právě dokončovaným záchytným parkoviště a vytvoření důstojného přestupního bodu...


Nástupní zastávka opraveného obratiště Hlučínská (15. září 2020, Filip Vlček)

Generální oprava tramvajového obratiště Hlučínská v ostravském Přívoze zastavila tramvajovou dopravu na celé dva letní měsíce. "Za 44 milionů korun Dopravní podnik Ostrava vyměnil kompletně koleje, vybudoval nová nástupiště a veškeré zázemí pro řidiče. Samozřejmě nechybí ani nové osvětlení a bezpečnostní kamery," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Hřivnáč Rycková. Doplnila, že poblíž zároveň vzniká záchytné parkoviště P+R. 

Cestujícím slouží zatím jen bezbariérová nástupiště a nový přístřešek větší části nástupiště v designu blížícím se novému městskému standardu. Nechybí ani diskutabilní označník, stejný typ byl testován a dosud zůstal u zastávky Vozovna trolejbusů. Uvnitř smyčky je připravená odstavná plocha pro autobusy. Tu nyní mohou využívat hlavně výlukové autobusy náhradní dopravy, Dopravní podnik Ostrava ale nevyloučil, že by sem v budoucnu mohly zajíždět také parciální trolejbusy.


Odstavné koleje i prostor pro autobusy či parciální trolejbusy (15. září 2020, Filip Vlček)

Dopravní podnik Ostrava pro zvýšení komfortu přestupu z individuální automobilové dopravy na městskou dopravu plánuje na střeše dokončované budovy se sociálním zařízením doplnit ještě velkou LCD obrazovku, která budu sloužit k lepší informovanosti jak cestujících, tak i řidičů projíždějících aut, kteří tak dostanou informaci o počtu volných míst na záchytném parkovišti a zároveň také o nejbližších odjezdech tramvají a autobusů do centra. Investorem rekonstrukce samotné tramvajové smyčky byl Dopravní podnik Ostrava, který zaplatil 44 milionů korun.

Dalších 24 milionů korun zaplatí město za záchytné parkoviště. Stavbaři v současné době provádí dokončovací práce, současně s tím ale pokračují práce na výstavbě záchytného parkoviště s kapacitou několika desítek parkovacích míst. Podle projektové dokumentace bude řidičům k dispozici celkem 118 míst. Motoristé se pak musí připravit na rekonstrukce celé frekventované křižovatky. 


Nové zastávky jsou opatřeny i novým označníkem a mobilářem (15. září 2020, Filip Vlček)

Nově budované záchytné parkoviště bude určeno především pro lidi, kteří denně přijíždějí do Ostravy za zaměstnáním ve směru od Hlučínska nebo sjíždějí v této lokalitě z dálnice D1. "Cestujícím hromadnou dopravou i řidičům, kteří odstaví své vozidlo na parkovišti, zajistí rekonstrukce vyšší bezpečnost i komfort. Na nových zastávkách budou lépe chráněni proti větru a dešti, k dispozici jim budou veřejné toalety. O odjezdech spojů MHD do centra města bude cestující i řidiče přijíždějících osobních aut informovat automatický systém," doplnil ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

Čtěte také...
- Rekonstrukce točny Hlučínská už je v polovině (vydáno 27. července 2020)
- DP Ostrava investuje 380 milionů do oprav tratí (vydáno 23. června 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Výstupní zastávka s plánovaným vjezdem na parkoviště (15. září 2020, Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!