Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce točny Hlučínská už je v polovině

OSTRAVA - Rekonstrukce smyčky Hlučínská je téměř v polovině. Stavbaři již pokládají nové koleje, modernizuje se také zdejší zázemí pro řidiče tramvají. Vedle obratiště navíc vzniká nové záchytné parkoviště.

Práce skončí koncem srpna, z tramvajové točny Hlučínská se stane místo nabízející komfortní přestup z auta na městskou dopravu...


Pohled na část smyčky Hlučínská v místě odstavu tramvají (27. července 2020, Filip Vlček)

Takřka v polovině je rekonstrukce tramvajového obratiště Hlučínská v Přívozu. V rámci celkové rekonstrukce a výměny kolejí tady jsou koleje na vjezdu upraveny tak, aby bylo následně možné umístit ve vjezdu do smyčky novou příjezdovou komunikaci na nové záchytné parkoviště. "Nové parkoviště je jedním z několika připravovaných projektů, které mají pomoci s řešením parkování a motivovat k používání ekologičtějších forem dopravy. Na samotnou výstavbu naváže úprava křižovatky Hlučínská a Slovenská, která zlepší napojení na nově vznikající parkoviště," uvedla investiční náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.

Stavbaři nejprve odstranili původní koleje i starý štěrk, aby bylo možné začít s pokládkou štěrku nového. Na ten jsou v současné době pokládány nové kolejnice. Tramvajové obratiště dozná také výrazné redukce kolejí, oproti předchozímu stavu bude výstupní i nástupní zastávka jednokolejná, samotná točna zůstane dvoukolejná. Naopak zůstává zachována možnost průjezdu smyčkou dokola, což bylo využito při poslední výluce. Tramvajová nástupiště budou bezbariérová.


Celkový pohled na smyčku včetně zázemí pro řidiče (27. července 2020, Filip Vlček)

Dopravní podnik musel kvůli výluce zastavit provoz v úseku z Muglinovské na obratiště Hlučínská. Tramvajová linka číslo 8 je tak všemi spoji vedena na Hlavní nádraží, většina tramvajových spojů je na Hlavní nádraží odkloněna také v případě linky číslo 14. V ranní špičce je zaveden jeden spoj X14 ze Sadu Boženy Němcové přímo na novou huť. Náhradní autobusovou dopravu v úseku Muglinovská - Sad Boženy Němcové - Důl Odra - Hlučínská zajišťují pravidelné autobusové linky. Výluka potrvá do konce srpna, investorem stavby za 45 milionů korun je Dopravní podnik Ostrava.

Nově budované záchytné parkoviště bude určeno především pro lidi, kteří denně přijíždějí do Ostravy za zaměstnáním ve směru od Hlučínska nebo sjíždějí v této lokalitě z dálnice D1. "Cestujícím hromadnou dopravou i řidičům, kteří odstaví své vozidlo na parkovišti, zajistí rekonstrukce vyšší bezpečnost i komfort. Na nových zastávkách budou lépe chráněni proti větru a dešti, k dispozici jim budou veřejné toalety. O odjezdech spojů MHD do centra města bude cestující i řidiče přijíždějících osobních aut informovat automatický systém," doplnil ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.


Vjezd byl napřímen, výstupní zastávka bude jednokolejná (27. července 2020, Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!