Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP Ostrava investuje 380 milionů do oprav tratí

OSTRAVA - Moravskoslezská metropole a dopravní podnik pokračují v modernizaci dopravní infrastruktury. Do konce roku proinvestují 380 milionů korun, přes prázdniny budou práce odstartovány na Hlučínské a mezi Novou Vsí a Porubou.

Na podzi se pak dělníci vrhnou například na točnu Vřesinská, zastávku Nová huť jižní brána nebo na opravu tratě ve Výškovicích...


Tramvaje mezi Novou Vsí na Porubu zrychlí (7. května 2018, Filip Vlček)

Větší rychlost, menší hluk, zatravněné koleje i nové zastávky nebo celé tramvajové smyčky. Dopravní podnik Ostrava společně se statutárním městem Ostrava zahájil největší investici do modernizace tramvajových tratí ve své novodobé historii. Někde už stavební práce začaly, jinde se rozběhnou v průběhu léta nebo na podzim. Dopravní podnik Ostrava letos zrealizuje více než desítku investičních projektů.

"V plánu už jsme tyto akce měli dlouho, teď jsme se ale rozhodli je ještě více nakumulovat. Řekli jsme si, že když je možnost získat takové množství peněz z evropských fondů, jdeme do toho. Navzdory ztrátě způsobené koronavirem nechceme, aby se krize promítla do omezení investic. Podobně rozsáhlé projekty totiž plánujeme i v dalších dvou letech. V případě potřeby si vezmeme i úvěr," řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. Z rekordních 380 milionů korun vynaloží dopravní podnik na přímé investice 366 milionů, dalších 30 milionů půjde na nutné a plánované opravy.


Náhradní dopravu zajistí tramvaje z Martinova na Vřesinskou (21. října 2017, Filip Vlček)

Hned v červenci odstartují dvě výluky. Celkem 130 milionů korun spolyká rekonstrukce tramvajové tratě vyvolaná zvýšením rychlosti mezi zastávkami Třebovická a Nová Ves vodárna. Výluka se dotkne sedmi tramvajových linek číslo 3, 4, 7, 8, 11, 17 a 19, které budou ukončeny v zastávce Hulváky. Náhradní dopravu zajistí tramvajová linka v trase z Martinova přes Telekomunikační školu na Vřesinskou, respektive na Zátiší. Ve vyloučeném úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava z Hulváků k Telekomunikační škole, v noci bude prodloužena až na Vřesinskou a doplněna o linku z Hulváků do Martinova.

Zmodernizují tramvajové obratiště Hlučínská

Dalších 44 milionů korun spolyká rekonstrukce tramvajového obratiště Hlučínská, v rámci které projde obratiště úpravou kolejí a zkulturněním prostoru pro cestující i řidiče. Součástí prací bude také vybudování nového záchytného parkoviště. Tramvajové linky číslo 8 a 14 budou odkloněny na Hlavní nádraží, za část spojů linky číslo 14 bude zavedena náhradní autobusová doprava. Náhradní dopravu zajistí pravidelné autobusové linky. 


Tramvajové obratiště v Hlučínské bude zmodernizováno (22. května 2020, Filip Vlček)

Od září pak budou práce na modernizaci tramvajové sítě pokračovat na dalších místech. Modernizována bude například tramvajové trať ve Výškovické ulici, tříměsíční akce vyjde na 124 milionů korun. Další tři miliony spolyká modernizace tramvajové točny na Vřesinské. A zvýšení cestovní rychlosti spočívající v rekonstrukci tramvajové tratě bude provedeno také v úseku Důl Zárubek - Hranečník, a to v průběhu listopadu za 14 milionů korun. Rekonstruovány do konce roku budou také zastávky Nová huť jižní brána, trať v Pavlovově ulici i kolejový svršek na mostě ve Výškovicích. 

Od července do listopadu pak bude probíhat dlouho očekávaná rekonstrukce nástupišť zastávky Kotva. Mezi již provedenými investičními pracemi zmiňme například modernizaci tratě a zastávce Náměstí Svatopluka Čecha, která vyšla dopravní podnik na 31 milionů korun. V první polovině roku proběhla také sanace tramvajového spodku vozovny Poruba za 3 miliony nebo oprava tramvajové trati v Závodní ulici za 10 milionů korun.


Dvě koleje ve výstupní zastávce budou minulostí (22. května 2020, Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!