Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Mikulášský trolejbus opět jezdil napříč Opavou

OPAVA - Městský dopravní podnik Opava letos upravil koncept Mikulášského trolejbusu a vypravil jej na mimořádnou linku. Díky tomu nedocházelo k přetěžování spojů, jako dříve, když byl vůz nasazován na pravidelnou linku.

Vyzdobený vůz Opavou jezdil od 13.00 do 18.00 hodin a ani letos neměl o malé cestující nouzi. Každé dítě v kostýmu navíc jelo zdarma...


Mikulášský trolejbus v zastávce Divadlo (5. prosince 2019, Filip Vlček).

Velký zájem projevili Opavané o jízdu speciálním Mikulášským trolejbusem, který ve čtvrtek 5. prosince odpoledne vypravil Městský dopravní podnik Opava. Oproti předchozím ročníkům ovšem zvolil úplně jiný model. Zatímco dříve byl vyzdobený nízkopodlažní trolejbus nasazován na odpolední část pravidelné linky číslo 201, ve které tak docházelo k přeplňování, letos poprvé dopravní podnik vypravil trolejbus 14Tr ev.č. 82 na zvláštní spoje trasované napříč Opavou.

První spoj vyjel ve 13.03 z Kylešovic a vedl v trase linky 201 na Městský hřbitov a zpět. Následně pak bylo vůz vypraven znovu z Kylešovic ve 14.03 hodin, ovšem byl trasován přes centrum na Městský hřbitov, zpět do centra a dále ke Globusu, odkud pokračoval do Kateřinek. Z Kateřinek se pak vůz přes centrum vydal na Jaktař, odkud znovu přes centrum jel zpět do Kylešovic. Stejně pak byl veden poslední spoj v 16.03 z Kylešovic. Městský dopravní podnik Opava na Mikulášský trolejbus nasadil trolejbus 14Tr ev.č. 82. Jde o jediný provozní trolejbus tohoto typu, mimo historický a nyní renovovaný, který si dopravní podnik nechal. 


Na zvláštní spoje dopravní podnik vypravil vůz typu 14Tr (5. prosince 2019, Filip Vlček).

Speciální Mikulášský trolejbus byl na první pohled rozpoznatelný na dálku, a to nejen typem vozu, kterým byl zajištěn. Jednak byl vyzdoben v interiéru obrázky od dětí, vánočními řetězy a světelnými řetězy, ale navíc byl označen siluetou zvonku na čele vozu. Na informačních panelech pak kromě textu "Mikulášská jízda" byl v prostoru čísla linky vyobrazen obrázek čerta s vidlemi. Trolejbus tak skutečně nebylo možné přehlédnout.

To, že Městský dopravní podnik Opava dosavadní model mikulášských jízd změnil, si všimli i samotní Opavané. "Je fajn, že trolejbus jezdí na speciální trase. Neobtěžuje to tak běžné cestující na pravidelné lince," řekla Ivana Halfarová, matka šestileté Natálky. Ta měla pro Mikuláše, anděla a čerta připravenou písničku. V podobném duchu se vyjadřovali také další náhodně oslovení cestující, kteří měli v plánu se trolejbusem svézt. "Já se o trolejbuse sice dozvěděla na poslední chvíli s informačního panelu na zastávce, ale i tak jsem vzala syna a vyrazili jsme," dodala Jana Šťastná.


Čelo trolejbusu bylo vyzdobenou siluetou zvonku (5. prosince 2019, Filip Vlček).

Tradice Mikulášských trolejbusů v Opavě se začala psát v roce 2015. Tehdy dopravní podnik po vzoru ostatních dopravních podniků vypravil Mikulášský trolejbus poprvé. A akce předčila očekávání, vozem se v průběhu odpoledne svezlo několik stovek dětí s rodiči. Následující rok ale Mikulášský trolejbus nové vedení dopravního podniku nahradilo Andělským trolejbusem. V loňském roce zase pro Mikulášský trolejbus dopravní podnik využil zapůjčený kloubový trolejbus, který byl využit při oficiálním ukončení provozu trolejbusů typu 14Tr v Opavě.

Čtěte také...
- Mikulášský trolejbus v Opavě předčil očekávání (vydáno 7. prosince 2015).
- Kloubový Mikulášský trolejbus Opavany zaujal (vydáno 6. prosince 2018).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Mikulášský trolejbus s vánočně osvětlenou radnicí (5. prosince 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!