Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Mikulášský trolejbus v Opavě předčil očekávání

OPAVA - Do ulic Opavy se vůbec poprvé v sobotu 5. prosince vydal speciálně upravený Mikulášský trolejbus. Kromě Mikuláše se svými pomocníky se cestující setkali také s čertem, a to přímo za volantem onoho trolejbusu.

Ten jezdil na lince 201 mezi Kylešovicemi a Městským hřbitovem a na nezájem cestujících si rozhodně nemohl stěžovat...


Mikuláš zpovídající jedno z dítek (5. prosince 2015, Filip Vlček).

První hodné i zlobivé cestující svezl ve 14.19 hodin z Bílovecké v Kylešovicích. O hodinu později už byl trolejbus plný hned z první zastávky, a tak v centru Opavy měli cestující co dělat, aby se do vozu vešli. "Myslím si, že bychom zasloužili zápis do Guinessovy knihy rekordů pro absolutní zaplnění trolejbusu," vtipkoval Mikuláš, kterého se zodpovědně a věrohodně zhostil tiskový mluvčí dopravního podniku Jaromír Šimánek.

Městský dopravní podnik Opava nemohl pro Mikulášský trolejbus vybrat jiný vůz, než ten s ev.č. 308. Na čelní masce totiž nese obrázek a jméno "Andělský". Uvnitř trolejbusu bylo zajištěno ozvučení, takže jakoukoli básničku či písničku, kterou děti recitovaly, si mohli poslechnout také ostatní spolucestující.


Na svezení lákal Mikuláš, anděl i čert i na zastávkách (5. prosince 2015, Filip Vlček).

Cestující se pozastavovali také nad řidičem, který se od 14.00 do 19.00 hodin proměnil v čerta. Svým ocasem, který nechal vykukovat z kabiny, pak upozorňoval zlobivé děti, že si je možná odveze s sebou do pekla. Nakonec ale z předem dané trasy nesjel ani jednou a vždy dojel na řádnou konečnou.

Maximálně využit byl spoj v 16.19 hodin z Kylešovic, Bílovecké, neboť nástup do trolejbusu trval všem cestujícím přes tři minuty. "Tak obrovský zájem o svezení se speciálním spojem jsem nečekal," pronesl z davu Jaromír Šimánek v roli Mikuláše. Na hodné i zlobivé děti se těšil jak on, tak čert i anděl. Těch zlobivých ale moc nebylo, a tak i čert byl nakonec za hodného a dětem rozdával sladké drobnosti i větší pozornosti.


Občas děti zpívaly jen andělovi a čertovi (5. prosince 2015, Filip Vlček).

Děti recitovaly či zpívaly známé básničky či písničky. Cestující si užili také trochu exotiky, když slyšeli malý úryvek španělské lidovky od malé dívky ze Španělska. I ona si nakonec odnesla malou pozornost od Mikuláše.

Všichni cestující, kteří do Mikulášského trolejbusu linky číslo 201 nastoupili v mikulášských převlecích, měli jízdu zdarma. V závěru akce tak nastala zajímavá situace, kdy v trolejbuse cestovalo možná víc Mikulášů, čertů a andělů, než obyčejných cestujících. Spoj vyjížděl od 14.19 do 18.19 hodin z obratiště Kylešovice, Bílovecká každou hodinu stejně, jako od 14.41 do 18.41 hodin z točny Městský hřbitov. 


Mikulášský trolejbus na Dolním náměstí (5. prosince 2015, Filip Vlček).

Zájem o svezení se s Mikulášským trolejbusem předčil očekávání dopravního podniku. Jaromír Šimánek v krátkých proslovech mezi zastávkami tak zmínil, že podobné akce připravuje Městský dopravní podnik Opava také příští rok. A první akce na sebe nenechá dlouho čekat. Stejně tak také nastínil, že příští rok si Mikuláš možná zaslouží pravděpodobně speciální spoj, protože cestujících bylo opravdu požehnaně.

Na facebookové stránce Vlčoun.cz najdete dvouminutové video vystihující průběh celé akce (přímý odkaz ZDE).


Přes padesát cestujících pojmul vůz hned v první zastávce (5. prosince 2015, Filip Vlček).

Připomeňme, že speciální mikulášské trolejbusy, tramvaje či další dopravní prostředky vypravuje řada dopravních podniků v České republice. Opava se letos rozhodla takový speciální spoj vypravit vůbec poprvé a nutno podotknout, že se akce velmi vydařila. To potvrdil i velký zájem ze strany cestujících.

Obrovské díky patří pracovníkům dopravního podniku, kteří v rámci svého volného času takovou akci podpořili.


Kompletní mikulášské osazenstvo trolejbusu (5. prosince 2015, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!