Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dalších osm Crosswayů pořídilo opavské TQM

OPAVA - Osm zbrusu nových autobusů omladilo vozový park společnosti TQM. Dvanáctimetrové autobusy, které dodala společnost Iveco, jsou vybaveny dvěma samostatnými ovládáními klimatizace, což cestující ocení.

Dopravce TQM tak v současné době disponuje celkem 27 autobusy Iveco Crossway, které jsou mezi řidiči oblíbené...


Jeden z nových autobusů Iveco Crossway (27. července 2017, Filip Vlček).

Autobusový dopravce TQM, který zajišťuje dopravu především na Opavsku, také v letošním roce pokračuje s obnovou vozového parku autobusů. Z jeho provozovny tak vyjíždí osm autobusů Iveco Crossway, které oproti loňským dodávkám mají ale hned několik inovací, které cestující uvítají. 

"Ve výběrovém řízení jsme požadovali dvě samostatné ovládání klimatizace, jedno ovládání pro cestující v salónu autobusu a druhé jen pro řidiče," uvedl Informačnímu portálu Vlčoun.cz Michal Scholz, ředitel osobní dopravy TQM. Dosavadní autobusy vybavené klimatizací totiž byly vybaveny jen jedním ovládáním, což někdy způsobovalo problém při ideálně zvoleném stupni vychlazeného prostoru v autobuse, kdy jinak to pocitově cítí řidič a jinak cestující. Na chladno ve voze si pak stěžovali někteří cestující. "Navíc si od toho slibujeme také to, že řidiči ušetří něco málo na spotřebě," dodal Scholz.


Vůz je opatřen slušivým olakováním TQM (27. července 2017, Filip Vlček).

I díky novým autobusů se TQM dostalo ke stoprocentní vypravenosti klimatizovaných vozů. Na pravidelné linky na Opavsku vyjíždí každý pracovní den 53 klimatizovaných autobusů, další dvě desítky zajišťují dálkovou dopravu v okolních regionech. Bez klimatizace tak zůstávají ve vozovém parku dopravce již jen autobusy, které jsou prioritně zařazeny jako záložní a do provozu vyjíždí jen v případě poruchy jiného autobusu.

Na málo místě hodně sedadel

Nové autobusy ale disponují ještě jednou novinkou, a sice větším počtem sedadel. Letošní výběrové řízení bylo postaveno na novém hodnotícím kritériu. Hned po ceně, která zůstala rozhodující, přibylo také další, a sice co největší počet sedadel. "Požadovali jsme určité minimum pevných sedadel a zbytek nám měli uchazeči nabídnout," uvedl Scholz. Iveco nabídlo maximum, a tak nové dvanáctimetrové autobusy Iveco Crossway disponuje 45 nesklopnými sedačkami, 4 sklopnými a jedním místem pro kočárek nebo invalidní vozík.


Standardem je také plošina pro vozíčkáře (27. července 2017, Filip Vlček).

Nově dodané autobusy ale cestující na první pohled nepozná. Jsou opatřeny standardním žlutým olakováním společnosti TQM s logy a polepy známými z ostatních autobusů. Vozy jsou vybaveny také odbavovacím zařízením od Mikroelektroniky. V plánu je ještě do konce tohoto roku pořídit jedno vozidlo, to ale bude záležet na konkrétní nabídce případného dodavatele.

Autobusový dopravce TQM zajišťuje autobusovou dopravu na Opavsku prostřednictvím svých 89 autobusů.


Interiér jednoho z nových autobusů (27. července 2017, Filip Vlček).

TQM překvapilo v závěru roku 2015, kdy po letech nákupu autobusů od společnosti SOR - v jeho vozovém parku několik let nefigurovala jiná značka - pořídilo první autobusy od Iveca. Do provozu poprvé zasáhly v prosinci roku 2015. Ve stejném trendu firma pokračuje prostřednictvím výběrových řízení nadále. Druhá dodávka proběhla loni v září, kdy vozový park omladilo deset nových Crosswayů. Celkem tak dopravce disponuje již 27 autobusy Iveco Crossway, se kterými jsou spokojeni jak řidiči, tak cestující.

Čtěte také...
- TQM pořídilo dalších deset nových Crosswayů (vydáno 21. září 2016).
Opavské TQM se pyšní novými Crosswayi (vydáno 13. ledna 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Nově dodané vozy jsou nasazovány na většinu linek (27. července 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!