Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Českobratrská ulice je jedno velké staveniště

OSTRAVA - Rekonstrukce Českobratrské ulice je v plném proudu. Důležitá dopravní tepna je nyní průjezdná jen pro vozy městské dopravy, navíc je zrušena zastávka Husův sad a přeložena do zastávky Konzervatoř.

Práce mají trvat do začátku příštího roku, největší omezení čekají cestující v létě, kdy bude část linek nahrazena autobusy...


Trolejbus vjíždící do Českobratrské ulice (19. května 2017, Filip Vlček).

Dlouho očekávaná investiční akce, a sice náročná oprava Českobratrské ulice, je v plném proudu. Ačkoli samotná silnice by ještě pár let vydržela, začít by stejně museli kopat pracovníci společnosti Innogy. Proto se podařilo po deseti letech plánování sjednotit všechny nutné i méně nutné investiční akce v této lokalitě a provést je v rámci jedné dlouhodobé plánované akce. 

V současné době ulice připomíná velké staveniště, ve kterém se pohybuje více dělníků a stavební techniky, než vozidel městské dopravy. Dělníci v reflexních vestách odstraňují obrubníky i starý asfaltový povrch, zmizela také zastávka Husův sad.


Českobratrská ulice je jedním velkým staveništěm (19. května 2017, Filip Vlček).

V současné době je zachován provoz trolejbusové a autobusové dopravy. Trolejbusy místem projíždí po nutné úpravě trolejového vedení, ke které došlo o víkendu 3. a 14. května. Dopravní podnik Ostrava musel pouze dlouhodobě zrušit zastávku Husův sad, kde by zastavování trolejbusů pro odbavení cestujících výrazně zkomplikovalo rychlost dopravy v Českobratrské ulici. Cestující jsou odkázáni na nejbližší zastávku Konzervatoř.

Na přeloženém vedení vypadávaly sběrače

Nově instalované části trolejového vedení především v oblasti přeložek v prvních dnech způsobovaly především vypadávání sběračů trolejbusů. Postupem času se situace ale uklidnila a nyní je provoz opět v závislosti na průjezdu stavební techniky relativně plynulý.


Vůz linky číslo 104 projíždí okolo zrušené zastávky Husův sad (19. května 2017, Filip Vlček).

Zatímco nyní se do dopravy práce příliš nepromítají, od 2. července do 2. září to bude komplikovanější. Trolejbusové linky číslo 104, 107, 110 a 112 budou v celé trase nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Linky číslo 102 a 108 pak budou zkráceny do zastávky Most Miloše Sýkory, odkud budou ve směru na Hulváky jezdit náhradní autobusy. Podobné to bude s linkami číslo 103 a 105, které budou také končit v zastávce Most Miloše Sýkory a ve směru na Náměstí Republiky, respektive do zastávky Karolina U Lávky budou vedeny náhradní autobusy. 

Náhradní autobusy pojedou navíc oklikou

Spoje linek číslo 102 a 108 a podobně také spoje linek číslo 103 a 105 budou vzájemně propojeny. Spoje projíždějící směrem ke Konzarvatoři pak budou vedeny odklonem ulicí 30. dubna, ve směru k Nové radnici budou nadále jezdit Českobratrskou ulicí. Zastávka Husův sad bude i nadále zrušena.


Vypadlý sběrač linky 103 na přeloženém trolejovém vedení (19. května 2017, Filip Vlček).

V rámci závěrečné etapy se pak vrátí obousměrný provoz do Českobratrské ulice, ale zastávka Husův sad bude i nadále zrušena. Dokončovací práce by měly trvat do poloviny listopadu, od 16. listopadu by pak měli na zastávku Husův sad přijet první cestující městskou hromadnou dopravou. 

"Předpokládané investiční náklady na modernizaci tohoto úseku hrazené z rozpočtu města jsou 33,5 milionu korun. Hotovo by mělo být na začátku příštího roku. Budeme se ale snažit předání hotové stavby urychlit," ubezpečil obyvatele slezské metropole náměstek ostravského primátora Břetislav Riger. Důležité dopravní tepny Ostravy tak budou společně s Nádražní ulicí, ve velmi dobré kondici.


Linka číslo 110 v Českobratrské ulici (19. května 2017, Filip Vlček).

Stavební činnost v Českobratrské ulici mezi Nádraží a Sokolskou třídou začala v polovině dubna. Během rekonstrukčních prací bude zrekonstruována část ulice, opraveny budou inženýrské sítě a změněno bude uspořádání ulice. Přesunuty budu také zastávky městské hromadné dopravy Husův sad, které budou v obou směrech umístěny v zastávkových zálivech poblíž evangelického kostela.

Čtěte také...
- Českobratrská se zavírá. Opraví sítě i zastávky (vydáno 12. dubna 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Stavba potrvá do listopadu, dokončovaací práce pak do ledna (19. května 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!