Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Českobratrská se zavírá. Opraví sítě i zastávky

OSTRAVA - Zatímco rekonstrukce Nádražní ulice skončila, dělníci se od soboty vrhnou do ulice Českobratrské. A ani tady se velká investice za 34 milionů korun neobejde bez omezení v dopravě.

Série dopravních omezení začne již 13. května, kdy bude zastávka Husův sad zrušena a přeložena do zastávky Konzervatoř...


Na uzavírku již týden upozorňují značky (11. května 2017, Filip Vlček).

Rekonstrukce inženýrských sítí včetně vodovodu a kanalizace. To je příčina toho, proč silničáři a stavbaři v sobotu 13. května ve 4.00 hodiny ráno uzavřou Českobratrskou ulici mezi Sokolskou třídou a Nádražní ulicí v centru města. "Kvůli pracím bude zcela vyloučena automobilová doprava a změnám se nevyhne ani městská hromadná doprava," uvedla Andrea Vojkovská, tisková mluvčí města Ostravy.

Rekonstruována bude také vozovka a chodníky, počítá se s vybudováním nových zastávek městské hromadné dopravy a přechodů pro chodce. Po rekonstrukci budou zastávky městské dopravy Husův sad nově posunuty k Husově ulici a bude na ně navazovat přechod pro chodce se světelnou signalizací.


Zastávka Husův sad v Českobratrské ulici bude přesunuta (11. května 2017, Filip Vlček).

Dopravu v Českobratrské ulici čeká hned několik výluk. První je naplánována na víkend 13. a 14. května, kdy v celé trase budou trolejbusy na linkách číslo 102, 104, 105, 107, 108 a 112 nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Ta bude navíc jezdit odklonem ulicemi Nádražní, 30. dubna a Sokolská třída. "Bude se pracovat na úpravách trolejového vedení, které bude přeloženo na jednu stranu," upřesnila Vojkovská s tím, že od pondělí 15. května budou trolejbusy jezdit pouze po jedné straně komunikace.

I proto bude již od soboty 13. dubna přibližně do poloviny listopadu zrušena zastávka Husův sad. Cestující jsou podle Dopravního podniku Ostrava odkázáni na zastávku Konzervatoř. Na všech linkách, které místem projíždějí, tedy i na autobusových linkách číslo 38 a 71, může docházet ke zpoždění. "Na linkách číslo 38, 71, 102, 103, 104, 105, 107, 108, 109, 110 a 112 budou upraveny jízdní řády," dodala mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková.

Stáhněte si...
- Orientační schema trolejbusové dopravy v Ostravě si stáhněte zde.
  (zdroj: Dopravní podnik Ostrava).


Stav vozovek v Českobratrské ulici je špatný (11. května 2017, Filip Vlček).

Největší série dopravních omezení v městské dopravě cestující čeká v léte, kdy po Českobratrské ulici nebude městská doprava jezdit vůbec. Místo trolejbusů budou jezdit autobusy, které se opět vydají na objízdné trasy, změněny by měly být také trasy některých trolejbusových linek. 

"Předpokládané investiční náklady na modernizaci tohoto úseku hrazené z rozpočtu města jsou 33,5 milionů korun. Hotovo by mělo být na začátku příštího roku. Budeme se ale snažit předání hotové stavby urychlit," řekl náměstek primátora Břetislav Riger. Pro automobilovou dopravu platí úplná uzavírka do 31. října s vyznačenými objízdnými trasami. Pro pěší bude provoz zachován. V místě výkopů budou provizorní lávky


Značky na vozovce dávají znát, kde se bude pracovat (11. května 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!