Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Mosty na Plzeňské ulici v Ostravě jdou k zemi

OSTRAVA - V plném proudu je demolice tramvajových a silničního mostu v Plzeňské ulici v Ostravě. Dosavadní dopravní opatření se ode dneška změnilo, prodloužila se také náhradní autobusová doprava.

PZatímco samotné práce potrvají téměř do konce roku, výluka tramvajové dopravy by mohla skončit už po letních prázdninách...


Pohled na zdemolovaný tramvajový most (16. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

S platností od středy 19. dubna dochází ke změně tras a jízdních řádů u noční tramvajové linky číslo 18 a náhradní autobusové dopravy. "Linka číslo 18 bude nově vedena odklonem přes Jubilejní kolonii a trasa náhradní dopravy bude prodloužena až na zastávku Josefa Kotase," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková s tím, že organizace dopravy na linkách číslo 12 a 17 se nemění.

I nadále tedy platí, že tramvajová linka číslo 12 je mezi zastávkami ÚMOb Jih a Ředitelství Vítkovic odkloněna přes Nádraží Vítkovice stejně, jako linka číslo 17 mezi ÚMOb Jih a Feronou, která jezdí přes Nádraží Vítkovice a Palkovského. Náhradní autobusová doprava i nadále neobsluhuje zastávky Most Mládeže a Palkovského.


Rekonstruována je také část přilehlé tramvajové trati (16. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

Samotné demoliční práce začaly již 4. dubna a potrvají až do konce dubna. Nejbližší demolice se uskuteční v noci z 24. na 25. dubna a následně v noci z 26. na 27. dubna a noc následující, a to vždy od 22.00 do 4.00 hodin následujícího dne. Původně se práce měly konat přes den, což se ale nelíbilo jak Správě železniční dopravní cesty, tak i Krajské hygienické stanici v Ostravě.

"Po konzultacích zhotovitele stavby se Správou železniční dopravní cesty došlo k úpravě termínů pro bourací práce v noci. Most se totiž nachází nad frekventovanou elektrifikovanou železniční tratí a proto, s ohledem na zajištění bezpečnosti projíždějících vlaků, vyhradila Správa železniční dopravní cesty pro možné výluky na trati právě noční hodiny, kdy je provoz minimální," uvedl náměstek primátora Břetislav Riger s tím, že SŽDC nezohledňuje oblast obytné zóny a na provádění prací v nočních hodinách vyřizuje zhotovitel u Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje vydání výjimky.


Stavební technika poblíž demolovaných mostů (16. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

Práce začaly hned v sobotu 1. dubna, kdy byla také zahájena výše popsaná výluka tramvajové dopravy. Součástí stavby jsou přeložky a úpravy inženýrských sítí a rekonstrukce veřejného osvětlení pod mostem na ulici Rudné. Opravena bude také samostná tramvajová trať na páteřní trase z Nové Vsi na ostravský obvod Jih. Celková délka upravovaného úseku obou mostů je 218 metrů.

Dopravní podnik také upozornil, že o víkendu 22. a 23. dubna vždy od 7.00 do 18.00 hodin dojde z důvodu pokračujících prací ke změnám linek číslo 11 a 15, které budou ve směru do Zábřehu a Výškovic ukončeny na zastávce Most Mládeže a vzájemně propojeny. Zavedena bude náhradní autobusová doprava.

Čtěte také...
- Rekonstrukce mostů v Plzeňské ulici začala (vydáno 4. dubna 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


(2. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!