Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce mostů v Plzeňské ulici začala

OSTRAVA - Až do konce listopadu musí cestující počítat s výlukou tramvajové dopravy v Plzeňské ulici. Důvodem je havarijní stav dvou mostů, které město nechá zdemolovat a postavit zcela nové.

Práce spojené s výlukou tramvají začaly v sobotu 1. dubna, potrvají osm měsíců a provede je Metrostav, vítěz veřejné zakázky...


Starý tramvajový most poslední den provozu (31. března 2017, Ondra Kašpárek).

Dva mosty v Plzeňské ulici v obvodu Ostrava-Jih budou postupně strženy a nahrazeny novými mosty. Jde o tramvajový most přes Rudnou ulici a další tramvajový most přes železniční a tramvajovou trať směrem k Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih. Součástí stavby jsou přeložky a úpravy inženýrských síti a rekonstrukce veřejného osvětlení pod mostem na ulici Rudné. Celková délka upravovaného úseku obou mostů je 218 metrů.

"Za práce zaplatí Ostrava z rozpočtu města realizátorovi 89,3 milionů korun," uvedla tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská. Samotné demoliční práce se uskuteční v devíti termínech postupně od 4. dubna do 28. dubna, a to vždy v nočních hodinách.


Tramvaje tudy několik měsíců neprojedou (31. března 2017, Ondra Kašpárek).

Na základě upřesnění technologického postupu a po konzultacích zhotovitele stavby se Správou železniční dopravní cesty došlo k úpravě původních termínů pro bourací práce v noci. "Jejich provádění právě v nočních hodinách bylo jednoznačnou podmínkou SŽDC, abychom mohli rekonstrukci mostů zahájit. Most se totiž nachází nad frekventovanou elektrifikovanou železniční tratí a proto, s ohledem na zajištění bezpečnosti projíždějících vlaků, vyhradila SŽDC pro možné výluky na trati právě noční hodiny, kdy je provoz minimální," vysvětlil náměstek primátora Břetislav Riger.

Protože Správa železniční dopravní cesty navíc nezohledňuje oblast obytné zóny, na provádění prací v nočních hodinách vyřizuje zhotovitel u Krajské hygienické stanice MSK vydání výjimky. Jednoznačnou snahou bylo minimalizovat dopady na kvalitu lidí žijících v této lokalitě.


Odkloněná tramvaj linky 12 u Nádraží Vítkovice (2. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

Zatímco silniční doprava bude po celou dobu prací zachována pouze s částečnými přeložkami, daleko větších omezení se dočkaly tramvaje. Plánovaná výluka tramvajové dopravy začala v sobotu 1. dubna a Dopravní podnik Ostrava předpokládá, že skončí někdy v polovině září. Linky číslo 12, 17 a noční 18 proto jezdí odklonem přes Nádraží Vítkovice a je současně s tím zavedena náhradní autobusová doprava.

Stáhněte si...
- Orientační schema tramvajových linek od 1. dubna 2017 si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpo.cz).


Na svoji trasu se napojující linka číslo 17 (2. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

Tramvajová linka číslo 12 je obousměrně odkloněna a v úseku mezi zastávkami ÚMOb Jih - Ředitelství Vítkovic je odkloněna přes Nádraží Vítkovice a Městský stadion. Podobně jsou odkloněny tramvajové linky číslo 17 a 18, které v úseku ÚMOb Jih - Ferona jedou přes Nádraží Vítkovice, Městský stadion a Palkovského. Všechny tři linky zastavují v zastávce Most Mládeže v Rodinné ulici a dále na obvyklých zastávkách.

Náhradní autobusová doprava je vedena v trase ÚMOB Jih - Tylova - Dolní - Ferona, v opačném směru pak navíc zastavuje v zastávce Hulvácká. Cestující by měli dát také pozor, protože náhradní autobusová doprava na linkách 17 a 18 nezastavuje v zastávkách Most Mládeže ani Palkovského. 


Sedmnáctka u vítkovického nádraží (2. dubna 2017, Ondra Kašpárek).

Současně s uvedenými změna tras tramvajových linek dochází také z organizačních důvodů ke změně jízdních řádů na linkách číslo 3, 5, 6, 7, 10, 11, 14, 15 a 19. Od soboty 1. dubna pak navíc z důvodu změny jízdních řádů a lepšího proložení spojů nejsou linkou číslo 12 obsluhovány zastávky Důl Zárubek.

Stáhněte si...
- Výlukový jízdní řád linky číslo 12 si stáhněte zde.
- Výlukový jízdní řád linky číslo 17 si stáhněte zde.
- Výlukový jízdní řád linky číslo 18 si stáhněte zde.
- Jízdní řád náhradní autobusové dopravy linky 17 si stáhněte zde.
- Jízdní řád náhradní autobusové dopravy linky 18 si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpo.cz).


Večerní pohled na starý tramvajový most v Plzeňské (31. března 2017, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!