Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Opavští senioři mohou v MHD jezdit zdarma

OPAVA - Od ledna 2017 mohou senioři starší 70 let využívat městskou hromadnou dopravu bezplatně. Rozhodli o tom radní na svém listopadovém zasedání s účinností právě od 1. ledna letošního roku.

Osoby starší 70 let musí splnit jen jednu podmínku. Tou je vyřízení nebo vlastnění karty ODIS, kterou si nechají validovat...


Senioři opavskou MHD jezdí zradma (5. srpna 2016, Filip Vlček).

"Opava byla jedním z mála měst podobné velikosti, kde tuto výhodu senioři doposud neměli. I z tohoto důvodu bylo zavedení jízdného zdarma jednohlasně podpořeno celou koalicí," uvedl primátor Radim Křupala. Jediná podmínka pro bezplatné jízdné je pro seniory ta, že musí být držiteli bezkontaktní čipové karty ODIS.

Ti, kteří ODISKu doposud nevlastní, si ji mohou vyřídit v Předprodeji jízdenek na Horním náměstí 33. Zde je nejprve nutné vyplnit žádost a k ní doložit občanský průkaz a barevnou fotografii průkazového formátu odpovídající aktuální podobě. Dále je třeba uhradit poplatek za vydání karty ve výši 130 korun. Žádost je možné stáhnout také z webových stránek Městského dopravního podniku Opava. Přímo v autobuse či trolejbuse senioři provedou odbavení přiložením karty ke čtečce. "Jednou ročně je nutné kartu na přepážce předprodeje validovat, tady už se ale žádný další poplatek nehradí," upřesnil náměstek primátora Josef Stiborský.


Musí mít jen ODISku a každý rok ji validovat (5. srpna 2016, Filip Vlček).

Pokud v současné době někomu ze seniorů zůstala nevyužitá část stávajícího 365-ti denního jízdného za 450 korun, může si osobně požádat o vrácení poměrné částky, a to za manipulační poplatek 100 korun. Zůstatky se budou vyplácet až do konce letošního roku. K tomuto účelu je v Předprodeji jízdenek na Horním náměstí 33 zřízena zvláštní přepážka, která je otevřena v pracovní dny vždy od 8.00 do 12.00 hodin.

Kartu umožňující bezplatné jízdné si přitom mohou vyřídit všichni důchodci od 70 let, aniž by byli omezeni adresou trvalého bydliště. Nemusí se tedy jednat pouze o občany Opavy. "Předpokládáme, že o bezplatnou přepravu projeví zájem i senioři z okolních obcí. Věříme, že možnost cestovat zdarma prostředky MHD v Opavě uvítají jako krásný dárek do nového roku," dodal náměstek Josef Stiborský.


DP čeká, že se připojí i cestující z okolních obcí (5. srpna 2016, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!