Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Andělský trolejbus připomněl blížící se Vánoce

OPAVA - Andělský trolejbus s živým betlémem a několika posli zvěstujícími narození Ježíška v podání herců Divadla Gafa se ve čtvrtek 22. prosince odpoledne projížděl ulicemi Opavy. A opět bylo veselo.

Lidé se totiž od ostatních cestujících dozvěděli, co si přáli od Ježíška. Kromě mobilních telefonů to byly třeba pěkné známky...


Betlém lákal především malé děti (22. prosince 2016, Filip Vlček).

Akce navázala na loňský nečekaně úspěšný Mikulášský trolejbus, který v letošním roce Městský dopravní podnik Opava oproti očekávání nevypravil. "Na letošní rok jsme připravili 'Andělský trolejbus'," vysvětlil již v polovině prosince Informačnímu portálu Vlčoun.cz ředitel Městského dopravního podniku Opava Jaromír Walaski. 

Uvnitř trolejbusu cestující v prostoru pro kočárky zahlédli živý betlém s malým Ježíškem a mohli si u něj také zazvonit na zvonek štěstí. V trolejbuse nechyběli ani poslové, kteří na některých zastávkách vystupovali a zvali ke svezení. Vozem nasazeným na linku číslo 201 od 14.58 přibližně do 18.00 hodin pak procházel jeden z herců a vyptával se cestujících, co si od Ježíška pod stromeček přáli.


Speciální Andělský trolejbus na Dolním náměstí (22. prosince 2016, Filip Vlček).

"Já jsem si nepsala, protože na Ježíška nevěřím," odpověděla na dotaz jedna z cestujících. Respekt pak vzbudil mladík, který si podle svých slov příl pěkné známky ve škole. Mezi nejčastějšími přáními, která Informační portál Vlčoun.cz v trolejbuse zaslechl, jednoznačně vedou mobily a podobná elektronika. Po celou dobu v trolejbuse vládla příjemná atmosféra podtržená hudebním podkresem z vánočních koled. 

Městský dopravní podnik Opava na speciální spoje linky číslo 201 mezi Bíloveckou a Městským hřbitovem nemohl nasadit jiný trolejbus, než ev.č. 308 s přezdívkou Andělský. Možná i kvůli tomu na čelním a bočním panelu nerotoval text o speciálním voze podobně, jako v roce 2015 při Mikulášském trolejbuse.


Cestující byli většinou o svá přání sdílní (22. prosince 2016, Filip Vlček).

Ačkoli akce byla vcelku povedená a cestujícími hodnocena pozitivně, je velkou škodou, že Městský dopravní podnik Opava přistoupil ke konání takové akce dva dny před Štědrým dnem. Celá akce tak vypadala uspěchaným dojmem, protože většina cestujících měla takříkajíc myšlenky úplně jinde.

Za připomenutí stojí, že Městský dopravní podnik Opava dlouhodobě spolupracuje s různými spolky. Díky pořádání nejrůznějších kulturních akcí přímo v trolejbusech a autobusech, ať už jde o výstavy nebo třeba divadelní představení, výrazně zatraktivňuje cestování městskou hromadnou dopravou a obyčejná jízda do práce nebo za nákupy se tak mění v netradiční kulturní zážitek.


V trolejbuse nechyběli ani poslové a Marie s Josefem (22. prosince 2016, Filip Vlček).

Andělský trolejbus je náhradou za Mikulášský trolejbus, který v letošním roce nevyjel. Přitom jeho loňská premiéra se setkala s nečekaným zájmem, který předčil i nejodvážnější očekávání pořadatele. Podle tehdejšího mluvčího Jaromíra Šimánka si akci nenechaly ujít stovky lidí. 

Čtěte také...
- Opavané se Mikulášského trolejbusu nedočkali (vydáno 14. prosince 2016).
- Mikulášský trolejbus v Opavě předčil očekávání (vydáno 7. prosince 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Andělský trolejbus navázal na loňský Mikulášský trolejbus (22. prosince 2016, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!