Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nádražní ulice: Tramvaje opět zastaví u Elektry

OSTRAVA - Druhý prosincový víkend se v moravskoslezské metropoli ponese ve znamení změn. Hlavními událostmi je obnovení zastávky Elektra, na dvou linkách pak dojde k zavedení celodenního nástupu předem.

Rekonstrukce Nádražní ulice bude ještě pokračovat dokončovacími pracemi, nástup předními dveřmi se možná rozšíří...


Nádražní ulice je hotová, zbývá jen otevřít Elektru (5. prosince 2016, Filip Vlček).

Zásadní novinkou bude tramvajový provoz v Nádražní ulici, který se od neděle 11. prosince vrátí do původního režimu. "Podle harmonogramu rekonstrukce Nádražní ulice očekáváme zprovoznění nově vybudované tramvajové zastávky Elektra," potvrdil tiskový mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht.

Zastávka Elektra bude daleko bezpečnější

Právě zprovozněním tramvajové zastávky Elektra bude symbolicky ukončena rekonstrukce této náročné investiční akce, která dopravu v moravskoslezské metropoli omezovala na několik etap dlouhé dva roky. Zastávka bude pro cestující daleko bezpečnější, neboť je vybudována stejným způsobem, jako Stodolní. Nástupiště jsou totiž přivedena ke kolejím, a tak je při odbavování tramvaje v zastávce ji předjet. Chybějící zastávkové přístřešky, které na Elektře nyní chybí, budou podle vyjádření primátora doplněny na jaře.


Prostor poblíž křižovatky s ulicí 28. října (5. prosince 2016, Filip Vlček).

Součástí rekonstrukce Nádražní ulice ale nebyly jen zastávky. Dělníci vyměnili kanalizaci i další inženýrské sítě, celkově se pak náklady na obě etapy rekonstrukce vyšplhaly na 165 milionů korun. Celou akci především z dopravního hlediska sleduje Informační portál Vlčoun.cz. Ve speciálním souhrnném a neustále aktualizovaném článku pak čtenáři najdou kompletní databázi všech příspěvků, které se rekonstrukci Nádražní ulice v Ostravě věnovaly.

Čtěte také...
- Souhrnný aktualizovaný článek o rekonstrukci Nádražní ulice (vydáno 15. dubna 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Zastávka Elektra ještě bez označníků (5. prosince 2016, Filip Vlček).

Další novinkou, kterou přináší celostátní termín změn v dopravě od neděle 11. prosince, je spuštění zkušebního provozu projektu nástupu předními dveřmi celodenně na autobusových linkách číslo 21 a 81 do Vratimova, respektive Řepiště. "Jednou z hlavních připomínek našich cestujících je bezpečnost v dopravních prostředcích. Dlouhodobě tento problém sledujeme a snažíme se našim zákazníkům vycházet vstříc," uvedl Albrecht.

Ke zvýšení bezpečnosti a pořádku chce Dopravní podnik Ostrava přispět také celodenním nástupem předními dveřmi v autobusech. "Během zkušebního provozu, který proběhne v následujících měsících, budeme sledovat Vaše zkušenosti a názory, které na konci vyhodnotíme a rozhodneme o dalším postupu. Jsme přesvědčeni, že nástup předními dveřmi spojený s kontrolou jízdních dokladů se u cestujících setká s pochopením, které bude vycházet z pozitivních důsledků tohoto opatření v podobě klidnější, pohodlnější a bezpečnější jízdy," uzavřel Miroslav Albrecht.


Uspořádání Nádražní ulice se výrazně změnilo (5. prosince 2016, Filip Vlček).

Kromě výše uvedených důležitých změn dochází také k drobným úpravám časových poloh spojů. Na základě vyhodnocení dat z palubních počítačů vozidel jsou zkráceny jízdní doby na vybraných linkách. Dle požadavků firem z průmyslové zóny Hrabová dochází na lince 74 vedené ze zóny na Hranečník k zavedení odvozu v pracovní dny po 18. hodině a k zavedení víkendového spojení na směny.

Jednokolejka skončila i v Místecké

Za zmínku stojí ještě jedna změna. V tramvajové dopravě byl v průběhu listopadu ukončen provoz v jednokolejném úseku kolem Místecké ulice, a to mezi zastávkami Důl Jeremenko a Kolonie Jeremenko. Změnu si vynutily práce na přemostění Místecké ulice. Od 11. prosince tak dojde ke zkrácení jízdních dob linek číslo 1, 6 a 10.


Dominantní piktogramy na silnici snad nikro nepřehlédne (5. prosince 2016, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!