Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dlouhodobé jízdenky v Ostravě od ledna zlevní

OSTRAVA - Cestující v městské hromadné dopravě v Ostravě čeká úprava cen jízdenek. Zatímco jednotlivé jízdenky nepatrně podraží, dlouhodobé jízdenky naopak zlevní i o několik stovek.

Především roční jízdenka vyjde od nového tarifu, který začne platit v lednu příštího roku, o sedm set korun levněji...


Tarif ostravské MHD výrazně zlevní (24. října 2016, Ondra Kašpárek).

Společným znakem všech úprav v tarifu je zjednodušení, zvýhodnění dlouhodobých předplatitelů a podpora elektronických jízdenek. Mezi základní změny patří snížení počtu ostravských zón ze současných čtyř pouze na jednu, úprava cen dlouhodobých jízdenek ve většině případů směrem dolů s výrazným zvýhodněním žáků a studentů a dále prodloužení doby pro zvýhodněné přestupování u elektronických jízdenek z 30 minut na 45 minut.

Návrh obsahuje také změnu cen krátkodobých časových jízdenek, a to u 60minutových jízdenek, obyčejné z 28 na 30 korun, zlevněné ze 14 na 15 korun. Novinkou je zavedení třídenní jízdenky za 220 korun. Pokud návrh projde, začnou změny platit hned od 1. ledna 2017.


Cestování MHD bude přijatelnější pro více cestujících (24. října 2016, Ondra Kašpárek).

Možnost nákupu dlouhodobé časové jízdenky pro jednu tarifní zónu je zrušena a nahrazena výrazným snížením ceny dlouhodobých časových jízdenek pro celou Ostravu s delší dobou platnosti. Třicetidenní jízdenka bude stát 499 korun místo dosavadních 495 korun, devadesáti denní pak vyjde na 1299 korun, půlroční na 2199 korun a roční jízdenka bude levnější o sedm stovek, vyjde na 3999 korun. 

Cestující mají možnost si zakoupit 24hodinové jízdné Ostrava XXL platné pro 1 cestujícího pro celou tarifní oblast Ostrava XXL s rozšířenou platností v soboty, neděle, svátky a měsíce červenec a srpen (rozšíření až na 5 osob, z nichž maximálně 2 cestující mohou být starší 15 let). Tato jízdenka je poskytována za cenu 80 korun. Druhou jízdenkou je skupinová 24hodinová jízdenka platná pro celou tarifní oblast Ostrava XXL maximálně pro 5 cestujících bez omezení věku. Tato jízdenka je poskytována za cenu 190 korun.


Roční jízdenka zlevní o sedm set korun (24. října 2016, Ondra Kašpárek).

Pro tarif 2017 je navrženo zavedení nové 3denní jízdenky za 220 korun. Tato jízdenka je navržena jednak jako turistická jízdenka pro návštěvníky Ostravy a rovněž jako adekvátní náhrada papírové verze 7denní přenosné jízdenky, která bude z důvodu již schváleného převedení prodeje dlouhodobého časového jízdného do elektronické podoby od 1. ledna 2017 prodávána pouze v elektronické podobě.

Další změna se týká ceny skupinové jízdenky, a to za účelem sjednocení cenové struktury všech 24hodinových jízdenek. Navrženo je zvýšení ceny ze 190 korun na 200 korun.


Zaniknou čtyři zóny, Ostrava bude jednou zónou (24. října 2016, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!