Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Spoje na Českotěšínsku zajistí ČSAD Havířov

ČESKÝ TĚŠÍN - Po dalších deset let bude zajišťovat veřejnou linkovou osobní dopravu na Českotěšínsku akciová společnost ČSAD Havířov. Dopravce bude po tuto dobu zajišťovat obslužnost na 18 linkách.

Dopravce vzešel z historicky druhého výběrového řízení v Moravskoslezském kraji, to první proběhlo na Jablunkovsku...


Autobusy pro Českotěšínsko (26. září 2016, Krajský úřad Moravskoslezského kraje).

Dopravce se zároveň zavázal, že bude cestující vozit ve zcela nových ekologických autobusech. Moravskoslezský kraj bude na tuto službu ročně přispívat 78 milionů korun, na financování autobusových linek se budou z deseti procent podílet také města a obce z této části regionu. Nová vozidla jsou nízkopodlažní a klimatizovaná, čímž se zvýší kvalita cestování a veřejná osobní doprava bude dostupnější i pro osoby s omezenou schopností pohybu. Dopravní obslužnost oblasti Českotěšínska bude zajišťovat celkem 39 vozidel na CNG pohon, která produkují výrazně méně škodlivin než vozidla s klasickým pohonem.

Náměstek moravskoslezského hejtmana pro dopravu a životní prostředí Daniel Havlík upozornil na to, že vozidla na zemní plyn produkují výrazně méně škodlivin než vozidla s klasickým pohonem. Týká se to nejen v současnosti hlavních, běžně sledovaných škodlivin, ale i dalších zdravotně a ekologicky rizikových uhlovodíků.


Diskuse o nových autobusech (26. září 2016, Krajský úřad Moravskoslezského kraje).

"Emise, vznikající při spalování zemního plynu, jsou jednoznačně přijatelnější než emise ze spalování automobilového benzínu. Obsahují totiž méně aromátů a nenasycených uhlovodíků, které jsou živnou půdou pro tvorbu fotooxidačního smogu a přízemního ozónu. Plynové motory produkují navíc o jeden až dva řády méně emisí pevných částic než motory naftové," vysvětlil náměstek hejtmana Daniel Havlík s tím, že vozidla na zemní plyn mají v porovnání s benzínovými a naftovými také zhruba o čtvrtinu menší vliv na vznik skleníkového efektu. V případě užití zemního plynu v autobusech dochází také ke snížení hluku, a to o 50 procent vně vozidel, o 60 až 70 procent uvnitř vozidel.

Moravskoslezský kraj se dlouhodobě snaží být v oblasti podpory rozvoje alternativních druhů dopravy příkladem nejen pro ostatní subjekty veřejné správy, ale i pro odbornou a laickou veřejnost. Používá pro služební jízdy svých zaměstnanců elektromobily a automobily na CNG pohon. Klade si za cíl mimo jiné i těmito kroky vybudovat modelový koncept SMART regionu, jehož účelem bude nejen zlepšení životního prostředí, ale i zlepšení celkové kvality života v regionu.


Flotilu doplňuje i zájezdový autobus (26. září 2016, Krajský úřad Moravskoslezského kraje).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!