Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostrava zveřejnila, jak se pojede na Hranečník

OSTRAVA - Hrubá stavba terminálu Hranečník je ukončena. Ostravský magistrát proto vydal informaci o tom, co čeká cestující po jeho úplném zprovoznění, které se plánuje na jaře příštího roku.

Řada autobusů bude zkrácená právě na nový terminál, změní se organizace trolejbusových linek i některých návazností...


Výstupní zastávka Hranečník před měsícem (3. září 2015, Filip Vlček).

Terminál Hranečník v současné době už slouží tramvajové dopravě, autobusy sem jezdí beze změny s tím, že nadále nezajíždí do terminálu. Trolejové vedení pro trolejbusy už je zapojeno v celé délce Těšínské ulice včetně samotného terminálu, ale na trolejbusy si cestující budou muset ještě několik měsíců počkat.

Po dokončení bude v terminálu k dispozici vytápěná čekárna, řada malých obchůdků s občerstvením a toalety. Součástí budovy bude také kompletní vybavené zázemí pro řidiča tramvají, trolejbusů a městských i dálkových autobusů. Otazník sále visel nad plánovaným linkovým vedením. Mezi cestujícími panují totiž obavy, že do terminálu Hranečník budou zkráceny všechny autobusové linky.


Pohled na budovu budoucího sociálního zázemí (3. září 2015, Filip Vlček).

Podle dokumentu ostravského magistrátu bude v terminálu konečná linek již dnes končících na Hranečníku a dále pro veškeré autobusové linky jezdící nyní mezi Hranečníkem a centrem města. Ty budou nahrazeny tramvajovou a trolejbusovou dopravou. Trasy příměstských autobusů přes Vítkovice na ústřední autobusové nádraží, ArcelorMittal a po Rudné do Ostravy-Poruby budou zachovány. Dnešní linka 442 se přemění na novou expresní linku mezi Havířovem a terminálem Hranečník.

V pracovní dny budou tramvaje jezdit v průměrném pětiminutovém intervalu, večer a o víkendu každých 10 minut. Tramvajová linka 4 zajistí přímé spojení s centrem, Mariánskými Horami a Svinovem a nově linka 12 zajistí přímé spojení s centrem, Mariánskými Horami, Vítkovicemi a Dubinou.


Zastávka tramvají Hranečník směr centrum (3. září 2015, Filip Vlček).

Trolejbusy budou ve špičce jezdit každé tři minuty, v ostatních obdobích každých 10 minut. Z terminálu povedou linky číslo 101, 107 a 110. Linka číslo 101 s celodenním provozem bude vedena do oblasti Mostu Miloše Sýkory a Sokolské třídy na Hlavní nádraží, nová celodenní linka číslo 107 pojede směr Most Miloše Sýkory, Českobratrská a dále k nákupnímu centru Futurum a administrativnímu centru Orchard.

Posilová linka číslo 110 pojede jen ve špičkách z Hranečníku na Náměstí Jurije Ggarina, Most Pionýrů a do Českobratrské ulice.

Čtěte také...
- Hranečník s tramvajemi, trolejbusy až na jaře (vydáno 11. září 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Rozestaveným terminálem projíždí zatím jen tramvaje (3. září 2015, Filip Vlček).

Nový terminál nabídne podstatně větší komfort pro cestující, než na dnešních zastávkách Náměstí Jurije Gagarina a Ústřední autobusové nádraží. Na Hranečníku bude plně krytý přestup a bezpečnost bude zajištěna kamerovým systémem. Terminál znamená také podstatné zlevnění cestování pro občany Havířova. Při pravidelném dojíždění a využití dlouhodobých časových jízdenek v rámci systému ODIS činí úspora 300 až 600 korun.

Celkové předpokládané náklady na stavbu 'Terminál Hranečník' přestavují 153,4 milionu korun. Na stavbě terminálu se finančně podílí Ministerstvo financí částkou ve výši 70,8 milionu korun, město hradí náklady ve výši 82,6 milionu ze svého rozpočtu. Celou stavbu realizuje firma Rekultivace Ústí nad Labem.


Na střední koleji stojí odstavené tramvaje linky číslo 12 (3. září 2015, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!