Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

První etapa rekonstrukce Nádražní finišuje

OSTRAVA - Tramvajový provoz se v Nádražní ulici vrátil do původních kolejí, a tak už více jak dva týdny jezdí touto dopravní tepnou běžné tramvajové linky. Jedinou výjimkou je opětovné zrušení zastávky Stodolní.

Dělníci tady zahájili výstavbu nových nástupních ostrůvků, díky kterým bude silniční doprava vedena po tramvajovém pásu...


Tramvaj u Dolu Jindřich najíždí do opraveného úseku (3. září 2015, Filip Vlček).

Organizačně i časově náročná rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě na přelomu srpna a září plynule přešla do další etapy. Od noci z neděle 30. na pondělí 31. srpna se po nutných zkušebních jízdách do rušné dopravní tepny vrátily tramvaje.

Dopravní podnik Ostrava tak mohl po měsíční výluce v úseku Důl Jindřich - Karolina obnovit provoz tramvajových linek číslo 1, 2, 8, 9, 14 a 18 v původních trasách, zároveň spojil dvě samostatně provozované větve tramvajové linky číslo 11 opět v jednu linku. Zatímco tak z Ostravy byla ukončena na Výstavišti, tak druhá část z Hlučínské končila na Křižíkově. Zrušena byla zároveň náhradní autobusová doprava v trase Hlavní nádraží - Karolina a zpět.


V rekonstruovaném úseku už jsou zase obě koleje (3. září 2015, Filip Vlček).

Tramvajový provoz je v Nádraží ulici sice provizorní, ale opět dvoukolejný. Linky tak opět jezdí podle platných jízdních řádů bez zpoždění. V úseku Důl Jindřich až Stodolní je umožněn pouze tramvajový provoz. Výjimkou je pouze jízdní pruh od ulice 30. dubna ke křižovatce s Českobratrskou ulicí a prostor samotné křižovatky, kde se kříží tramvajová trať s vozovkou k fifejdské nemocnici. Jezdí tudy také trolejbusy.

V ostatních částech je tramvajová trať nezakrytá jen s asfaltovým základem a místo vozovek je základní vrstva štěrku.


Křižovatka s Českobratrskou ulicí (3. září 2015, Filip Vlček).

Jediné přetrvávající omezení je opětovné zrušení zastávky Stodolní. Zatímco autobusy zastavovaly v přesunuté zastávce Stodolní v Poděbradově ulici, tak tramvaje v Nádražní ulici tady nezastavují právě z důvodu výstavby nových nástupišť zastávky Stodolní. Dopravní podnik cestující odkazuje na zastávku Elektra.

Nástupiště budou vyvýšená

Zastávka s novými nástupišti bude zprovozněna v polovině listopadu. Půjde o nové vyvýšené hrany nástupišť, kde provoz automobilů bude veden po kolejovém pásu. Stejně bude provedena rekonstrukce zastávky Elektra.


Pohled od Dolu Jindřich ke Stodolní (3. září 2015, Filip Vlček).

Současně s tím také pokračuje rekonstrukce komunikací a chodníků. První etapa rekonstrukce ulice Nádražní má být ukončena do konce tohoto roku. Zahájení druhé etapy rekonstrukce Nádraží v úseku od ulice Stodolní po křižovatku s ulicí 28. října je plánováno na první polovinu příštího roku.


Začátek výstavby zastávky Stodolní (3. září 2015, Filip Vlček).

Rekonstrukce Nádražní ulice je jednou z nejnáročnějších investičních akcí města Ostravy, celkové náklady na rekonstrukci Nádražní jsou odhadovány na 165 milionů korun. Stavební práce mají trvat ještě rok a půl, během nich má dojít k výraznému zklidnění ulice, přesunuta ale bude na některých částech tramvajová trať a současně s tím budou také upraveny zastávky městské dopravy.

Informační portál Vlčoun.cz se rekonstrukci Nádražní ulice věnuje od zahájení prací. Nejnovější informace najdete také na rekonstrukcenadrazni.vlcoun.cz, stránka bude v průběhu září zásadně přepracována.


Celkový pohled do Nádražní ulice v Ostravě (3. září 2015, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!