Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Koleje terminálu Hranečník už jsou položené

OSTRAVA - Až do poloviny srpna bude probíhat napojení nového terminálu městské hromadné dopravy na Hranečníku. Po tuto dobu vozí cestující sem a na Novou huť náhradní autobusová doprava.

V současné době se už viditelně rýsuje podoba nového terminálu, položena je totiž i velká část nového kolejiště obratiště...


Budoucí výstupní zastávky tramvaje a trolejbusu (6. července 2015, Filip Vlček).

V neděli 5. července byla zastavena tramvajová doprava na Hranečníku. Důvodem jsou úpravy spojené s likvidací části tratě u bývalých zastávek Hranečník a napojení nového dopravního terminálu na tramvajovou síť.

Během výluky byla v oblasti nového terminálu již provedena demontáž původní tramvajové tratě včetně likvidace původních zastávek tramvajové dopravy. Zároveň probíhá odtěžení původního štěrku. Přímo v terminálu již probíhá pokládka kolejového lože i samotného kolejového svršku.


Prostor obratiště s průjezdnou kolejí (6. července 2015, Filip Vlček).

Vztyčeny již byly modré nosníky na zastřešení tramvajové zastávky ve směru z centra na Novou huť a zároveň také další stavby. Dokončena je budova uprostřed terminálu určená jak pro řidiče, tak pro cestující. Nové sloupy trakčního vedení již stojí prakticky v celém areálu nového terminálu.

Již od loňského roku stojí sloupy pro trakční vedení také po celé délce Těšínské ulice. Tady ale neposlouží tramvajím, nýbrž trolejbusům vedeným od Mostu Miloše Sýkory.


Náhradní dopravu zajišťují na linkách 4 a 14 autobusy (6. července 2015, Filip Vlček).

Až do 10. srpna tak cestující v úseku Karolina - Hranečník - Nová huť jižní brána vozí náhradní autobusová doprava označená jako linka číslo 4. Tato linka neobsluhuje zastávku Výstaviště. Právě na obratišti Výstaviště jsou ukončeny všechny spoje linek číslo 4 a 12.

Spoje linky číslo 14 jsou po celé prázdniny nahrazeny náhradní autobusovou dopravou a jezdí v trase Hlučínská - Sad Boženy Němcové - Nová radnice - Hranečník - Nová huť jižní brána. Tyto spoje neobsluhují zastávky Muglinovská až Výstaviště, protože jedou přímo po Sokolské třídě. Linka číslo 14 bude vedena v náhradní autobusové podobě po celé prázdniny také z důvodu srpnové úplné uzavírky části Nádražní ulice.


Budoucí výstupní zastávka v terminálu Hranečník (6. července 2015, Filip Vlček).

Finální podoba terminálu umožní ukončení tramvajových, trolejbusových a autobusových linek. Navíc díky promyšlenému projektu bude přestup cestujících mezi kolejovou a ostatní dopravou probíhat systémem hrana x hrana, tedy bez nutného zdlouhavého přesunu z jedné zastávky na druhou.

Tramvajím bude sloužit jedna průjezdná kolej a dvě odstavné. Oproti původnímu stavu tak v obratišti jedna kolej přibyde, navíc bude možné terminál využít i ve směru od Nové huti. Jízda ve směru z centra ale bude možná pouze přes terminál, současná kolej vedená přímo zanikne.


Pohled na trať směrem na Novou huť s autobusem NAD (6. července 2015, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!