Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stavba terminálu Hulváky stojí. Kvůli sklepům

OSTRAVA - Na zelené louce mezi konečnou trolejbusů Sokola Tůmy a tramvajovou konečnou na Hulvákách vzniká nový přestupní terminál. Práce teď ale stojí, protože stavbaři přišli na nestabilní podloží.

I přes tyto problémy, které stavbu brzdí, Ostrava ale počítá, že první trolejbusy sem vyjedou nejpozději příští rok v srpnu.


Pohled na zastavenou stavbu v listopadu (11. listopadu 2014).

Stavba začala na jaře, dělníci se ale po třech měsících vytratili. "Z důvodu upozornění zhotovitele na existenci podzemních anomálií 11. srpna bylo nezbytné stavební práce neprodleně pozastavit," informovala mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská. Ostrava tak zadala provedení průzkumu.

"Jakýkoliv další postup bez provedení průzkumu by mohl vyvolat finanční ztrátu jak na straně zhotovitele, tak objednatele, a to formou později se projevujících poruch nové vozovky či případným nespolufinacování nákladů z fondů Evropské unie," vysvětlila Vojkovská. Na základě výsledků průzkumu bylo nutné navrhnout způsob sanace území, který bude projednán v radě a zastupitelstvu města Ostrava v prosinci.


Výstavba byla v srpnu zastavena kvůli nestabilnímu podloží (11. listopadu 2014).

Bez sanace území by nebylo možné garantovat statické hodnoty podloží, na němž má dojít k vybudování nové točny pro trolejbusy. Předpoklad obnovení prací je v prosinci, a to za předpokladu dobrých klimatických podmínek. Zdržení je sice tříměsíční, ale stavba bude dokončena dle harmonogramu výstavby v srpnu příštího roku.

A jak bude terminál vypadat? Páteřní komunikace propojí Klostermannovu ulici s ulicí Sokola Tůmy, a to včetně výstavby nové smyčky pro trolejbusy a autobusy, výstavby veřejného WC a výstavby sociálního objektu pro řidiče městské dopravy.

Trolejbusy bude napájet nová měnírna

Stavba dále zahrnuje nové inženýrské sítě, zhruba 450 metrů nového trolejového vedení, kamerový systém, systém inteligentních zastávek včetně informačního stožáru a mobiliář.


Tudy budou trolejbusy vjíždět do terminálu (11. listopadu 2014).

"Součástí stavby je posílení zásobování trolejové trati elektrickou energií, což spočívá ve výstavbě nové trakční měnírny v prostoru křižovatky ulic Novoveská a Sokola Tůmy," dodala mluvčí.

Součástí nového terminálu pak bude v rámci druhé etapy oprava přilehlé ulice 28. října, kde v současnosti nevyhovuje umístění zastávek tramvají. Zastávka Hulváky je sice blízko, ale projekt investičního záměru Pavla Glumbíka počítá s přesunutím této zastávky blíže k novému terminálu.


Obratiště Sokola Tůmy zanikne (11. listopadu 2014).

Stavební náklady činí 70,5 milionu korun. "Z toho je předpokládaná dotace z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Moravskoslezsko, která činí 39,1 milionu korun," uzavřela Vojkovská. Terminál Hulváiy přitom není jediný...

Čtěte také...
Terminál Hranečník: Stavba omezuje tramvaje (vydáno 23. října 2014).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Upraveny budou také tramvajové zastávky (11. listopadu 2014).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!