Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ostravě už vozí i dva kočárky najednou

OSTRAVA - Vyřešit neustále se zvyšující počet podnětů na přepravu dětských kočárků v tramvajích, trolejbusech a autobusech se rozhodl už ode dneška 18. listopadu Dopravní podnik Ostrava.

Už je tak již možné jezdit až s dvěma kočárky. Navíc od prosince naroste počet spojů, kde budou jezdit nízkopodlažní vozy.


Od 18. listopadu se mění Smluvní přepravní podmínky (11. listopadu 2014).

Vyhrazený prostor ve vozidlech MHD bude nově možné využít až pro dva dětské kočárky, jízdní kola anebo kombinaci jednoho kočárku nebo jízdního kola s jedním invalidním vozíkem. "Kromě toho bude od prosincových změn jízdních řádů výrazně navýšen počet tzv. zaručených nízkopodlažních spojů, a to o vypravovaná nízkopodlažní vozidla, která dosud takto nebyla označena," informoval mluvčí dopravního podniku Miroslav Albrecht.

"Pro příští rok se také zvažuje zavedení rezervačního systému pro cestující na invalidních vozících," dodal Albrecht.


Na vyhrazená místa tak bude možné vzít až dva kočárky (27. října 2014).

Ostravský dopravní podnik zaznamenává v poslední době zvýšený počet podnětů cestující veřejnosti na téma podmínek přepravy dětských kočárků. Tento stav však není důsledkem změny smluvních přepravních podmínek ani jiných předpisů, jak se někteří mylně domnívají. Důvodem zvýšeného nárůstu podnětů je změna v přepravních zvyklostech cestujících a změna v důslednosti řidičů MHD při dodržování provozních předpisů.

"Vozidla pro městskou hromadnou dopravu provozovaná v ČR nejsou konstrukčně uzpůsobena k přepravě většího množství kočárků nebo invalidních vozíků. Naše nízkopodlažní vozidla jsou podle technické dokumentace vybavena zpravidla pouze jedním tzv. vyhrazeným prostorem, který můžeme pro přepravu těchto kategorií cestujících využít," vysvětlil Albrecht.


V budoucnu si bude možné také některé spoje přímo zarezervovat (11. listopadu 2014).

Odborná diskuse vedená na toto téma ve snaze vyjít maximálně vstříc cestujícím maminkám s kočárky dopravní podnik dovedla k rozhodnutí umožnit využití vyhrazeného prostoru pro více než jednoho cestujícího s kočárkem, jízdním kolem nebo invalidním vozíkem.

Vedení Dopravního podniku Ostrava proto přistoupilo jednak k zavedení okamžitých opatření, a dále v horizontu následujících měsíců pak bude intenzivně pokračovat v koncepčním řešení této problematiky, přičemž se zvažuje například také zavedení rezervačního systému pro cestující na invalidním vozíku.


Nízkopodlažní vozy usnadňují nástup cestujících s kočárkem (11. listopadu 2014).

Chystaná okamžitá opatření spočívají jednak v úpravě Smluvních přepravních podmínek s cílem umožnit ve větší míře využívání přepravy až dvou kočárků, jízdních kol nebo jejich kombinace s přepravou vozíku pro invalidy, a dále pak v rozšíření nabídky tzv. zaručených nízkopodlažních spojů, které jsou v jízdních řádech označeny poznámkou, o spoje s nízkopodlažními vozidly, které dosud poznámkou opatřeny nebyly.

Nová úprava Smluvních přepravních podmínek vešla v platnost již v úterý 18. listopadu a obsahuje úpravy zvláště v pasážích o přepravě dětských kočárků a jízdních kol a v pasáži o přepravě osob s omezenou schopností pohybu a orientace a přepravy osob na vozíku pro invalidy.


Od prosince pak přibude nízkopodlažních spojů (27. října 2014).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!