Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jablonec má nabídku na MHD dokonce levnější

JABLONEC - Liberec a Liberecký kraj nabízí Jablonci nad Nisou možnost zajištění provozu městské hromadné dopravy od 1. února. Jablonec totiž musel zrušit výběrové řízení na nového dopravce, čímž se dostal do svízelné situace.

Návrh ceny, kterou nabízí Liberec i kraj, je podle libereckého primátora o 10 až 15 procent nižší, než od dříve vybraného dopravce...


Jabloneckou MHD zajišťuje BusLine (nedatováno, MÚ Jablonec nad Nisou)

"Náš návrh může sousednímu Jablonci nad Nisou pomoci vyřešit nešťastnou situaci, do níž se dostal po zrušení soutěže na zajištění provozu MHD od února příštího roku. A to za výhodnějších cenových podmínek, než které město Jablonec dosud dostalo od komerčních dopravců. Jsme připraveni našim sousedům pomoci. Už proto, že obě města jsou společnými akcionáři v Dopravním podniku měst Liberec a Jablonce nad Nisou, který by se na zajištění dopravní obslužnosti podílel," řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Návrh ceny, kterou deklarativní nabídka od Liberce a Libereckého kraje obsahuje, je podle primátora Zámečníka o 10 až 15 procent nižší, než ta, kterou město Jablonec obdrželo od komerčního dopravce. Přijetí nabídky by podle primátora mohlo Jablonci přinést v následujících dvou letech úspory na zajištění dopravní obslužnosti až 23 milionů korun. A zároveň posílit možnosti další vzájemné spolupráce obou sousedních statutárních měst nejen při zajištění hromadné dopravy.


Stávající dopravce končí konce ledna (nedatováno, MÚ Jablonec nad Nisou)

"Nabídka, kterou statutární město Jablonec nad Nisou dosud od komerčního dopravce obdrželo, je podle nás hrubě nevýhodná. Její přijetí by znamenal neefektivní vynakládání veřejných peněz jednoho z klíčových měst v našem regionu. Spolu s Libereckým krajem jsme přesvědčeni, že takové hrozbě je třeba zabránit a proto jsme připraveni městu Jablonec nad Nisou pomoci," dodal Zámečník.

Jablonec nad Nisou byl nucen zrušit veřejnou zakázku na výběr nového autobusového dopravce pro Jablonecko v srpnu, protože kvůli nedodržování zákonných lhůt ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a selhání Národního elektronického nástroje došlo k nepředvídatelným průtahům v zadávacím řízení. S ohledem na zákonné lhůty a nezbytnost zabezpečení dopravní obslužnosti od 1. února 2021 je proto Jablonec nucen hledat alternativní způsob řešení.

Čtěte také...
- Stále není jasno o osudu jablonecké MHD (vydáno 23. října 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


MHD by mohl zajistit DP měst Liberce a Jablonce (nedatováno, MÚ Jablonec nad Nisou)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!