Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ČSAD Liberec pořídil Crosswaye a minibusy

LIBERECKÝ KRAJ - Společnost ČSAD Liberec představila dalších třináct autobusů značky Iveco Crossway, které nasadí nejen na Liberecku, ale také s nimi plánuje v budoucnu zajistit dopravu i v dalších oblastech regionu.

Kromě toho dopravce zajišťující dopravu v části Libereckého kraje pořídil v rámci obnovy vozového parku dva Sprintery...


Vystavené autobusy na odstavné ploše (29. září 2020, Petr Kocman)

"Všechny autobusy jsou nízkopodlažní a klimatizované. Měří 12 metrů a pojmou 45 sedících a 35 stojících cestujících," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu, investice a veřejné zakázky Jan Sviták. Vybavení všech nových autobusů je, co se týče užitné hodnoty a komfortu cestujících v tom nejvyšším možném provedení, jež výrobce nabízí. "Současně se dle našich zkušeností jedná o kvalitní vozy, které by měly v dalších obdobích snížit náklad na provoz a údržbu a být dlouhodobou a stabilní součástí autobusové flotily ČSAD Liberec," doplnil Martin Bobek z vedení společnosti ČSAD Liberec.

Třináct Crosswayů vyšlo na 68 milionů korun

Pořizovací cena jednoho autobusu byla 5,2 milionu korun, celkem tak autobusy vyšly na 68,2 milionu korun a společnost je nakoupila za velmi efektivních ekonomických podmínek. Jedná se o nadstandardně vybavené nízkopodlažní autobusy, které zabezpečují vysoký komfort všech cestujících, a to i těch s omezenou pohyblivostí, nebo s kočárky. Vozy splňují vysoké bezpečnostní požadavky. "Jsem rád, že se vozový park vnitřního dopravce postupně rozšiřuje. Přál bych si, aby podobně moderní vozy jezdily i v dalších oblastech Libereckého kraje," řekl hejtman Martin Půta.


Nové autobusy Crossway doplnily také minibusy od VDL (29. září 2020, Petr Kocman)

ČSAD Liberec bude i v nadcházejících letech pokračovat v postupné obnově svého vozového parku těmito kvalitními, komfortními, bezpečnými autobusy a plánuje je nasadit i v jiných částech kraje. Společnost ČSAD Liberec již pořídila počátkem roku 2020 sedmnáct vozidel Iveco Crossway 12m LE. Nyní k nim do svého vozového parku přidalo dalších třináct. "Nadstandardní konfigurace pro ČSAD Liberec obsahuje například chladničku pro řidiče, klimatizace Thermoking, sedadla Lineo Fix s bezpečnostními pásy nebo vyhřívané vnější elektronicky ovládaná zpětná zrcátka a čelní sklo,L uvedl Jiří Zdražil z představenstva ČSAD Liberec.

ČSAD Liberec pořídil také VDL MB Sprinter

Dopravní společnost ČSAD Liberec z důvodu pravidelné obměny dosluhujících autobusů pořídilo dva nové menší autobusy pro Chrastavsko a Hrádecko. "Tyto autobusy nahrazují předchozí dva vozy stejné kategorie z roku 2006. Kvůli bezpečnému průjezdu přes železniční přejezd v Andělské Hoře jsou na lince potřeba speciální vozy s vyšší světelnou výškou s minimálními přesahy před přední nápravou a za zadní nápravou," vysvětlil Sviták. Oba vozy vyšly na 7 milionů korun.


Autobusy budou postupně zařazovány do provozu (29. září 2020, KÚ Libereckého kraje)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!