Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Liberecký DP se pyšní zbrusu novými autobusy

LIBEREC - Deset nových kloubových autobusů Solaris Urbino představili zástupci Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Od posledního nákupu v roce 2017 tak jde o první zbrusu nové autobusy.

Současně s autobusy dopravce prezentoval také rozšíření plochy stání v areálu autobusových garážích ve Vilové ulici a novou halu...


Prezentace zbrusu nových kloubových autobusů Solaris (24. září 2020, DPMLJ)

Dopravní podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou zakoupil deset nových kloubových autobusů Solaris Urbino 18 s pohonem na zemní plyn. Nové vozy přišly na 79,75 milionů korun a tato částka bude z části spolufinancována z evropských fondů. "Firma Solaris byla jediným výrobcem, který se do soutěže vypsané v prosinci 2019 přihlásil," informovala tisková mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Autobusy Solaris byly dodány v září a nyní se s nimi seznamují řidiči a technici a do běžného provozu budou nasazovány od pondělí 28. září.

Letos dorazí ještě čtyři dvanáctimetrové autobusy od SORky

Všechna nová vozidla jsou komfortnější, autobusy Solaris Urbino18 jsou první nové vozy v Liberci vybavené klimatizací na stanovišti řidiče a v salonu pro cestující. Do konce roku 2020 vyjedou na linky MHD v Liberci ještě další 4 nové 12 metrů dlouhé naftové autobusy. Tentokrát od firmy SOR, která postupně dodá na základě rámcové smlouvy celkem 20 vozidel. Dopravní podnik zakoupil poslední nová vozidla v roce 2017, jednalo se o typovou řadu Iveco Urbanway.

Z důvodu nutného rychlého doplnění vozového parku na konci roku 2018, kdy externí dopravce podal výpověď ze smlouvy, byla v roce 2019 pořízena na přechodnou dobu pouze ojetá vozidla. Dopravní podnik v minulosti pořizoval starší autobusy Mercedes z německého Schwerinu, kloubové autobusy Karosa od Dopravního podniku hlavního města Prahy nebo Citybusy od Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. 


Nové autobusy začnou do provozu zasahovat od 28. října (24. září 2020, DPMLJ)

Od jara 2020 postupně probíhá oprava a rozšíření v zadní části areálu garáží autobusů ve Vilové ulici. Důvodem změny stání je jednak nutnost zlepšení plnění hlukových limitů při ranním výjezdu s ohledem na okolní zástavbu panelových a rodinných domů. Dalším parametrem je nárůst počtu kloubových vozidel, která vyžadují větší prostor k manipulaci. Plochy se rozšířily o 2500 metrů čtverečních, doplněno bylo osvětlení a kompletně vyměněno oplocení areálu.

Ve Vilové přestavují dílny na provádění údržby vozidel CNG

Krátce před dokončením je přestavba původní nevyužívané dílny na výměnu olejů na halu pro opravy vozidel s pohonem na CNG. Přestavba byla započata v loňském roce a spočívala v prodloužení prostor původní dílny, zřízení nového montážního kanálu s kompletní novou výbavou vzduchotechniky a elektroinstalace. Při těchto pracích došlo ke zdržení z důvodu nejednoznačné legislativy oboru elektro ve vztahu k pohonu vozidel na CNG. Projektovou elektro dokumentaci bylo nutné přepracovat včetně konzultací s revizními orgány. Většinu elektroinstalací provádějí zaměstnanci dopravního podniku. V současné době jsou odborné práce krátce před dokončením.


Celkem deset Solarisů doplní letos ještě 4 autobusy SOR (24. září 2020, DPMLJ)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!