Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Liberecká MHD se otevřela novým dopravcům

LIBEREC - Liberalizací trhu na železnici se inspiroval Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Provoz autobusové linky číslo 12 tak nově převzali pražský dopravní podnik a Dopravní společnost Zlín - Otrokovice.

Důvodem vyhlášení výběrového řízení na dopravce na lince číslo 12 bylo především ušetřit městské peníze, což se zatím podařilo...


Dopravní společnost Zlín - Otrokovice na liberecké lince (31. prosince 2019, Silvestr Nový).

Provoz několika autobusových linek v Liberci od úterý 31. prosince převzali jiní dopravci. Do systému městské hromadné dopravy v Liberci vstoupil Dopravní podnik hlavního města Prahy a Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. "Na základě možné úspory jsme se rozhodli vyhlásit zrychlené výběrové řízení, ve kterém byla hlavním kritériem cena. Do něho se nám přihlásili celkem tři dopravci, liberecký dopravní podnik jsme ale museli pro vysokou nabídkovou cenu vyřadit," vysvětlil liberecký primátor Zaroslav Jámečník.

Jako první byla nabídnuta autobusová linka číslo 12, na kterou město poptávalo kloubové autobusy. Zatímco pražský dopravní podnik sice nabídl kloubové autobusy Karosa, tak ale za zakázku požadoval menší částku, než kterou Liberec očekával. Naopak Dopravní společnost Zlín - Otrokovice nabídla nízkopodlažní autobus, ale za nepatrně vyšší cenu. Město se proto rozhodlo autobusovou linku rozdělit oběma dopravcům.


Liberalizace dopravy prostoupila i do MHD v Liberci (31. prosince 2019, Silvestr Nový).

"Ačkoli autobusy nadále patří dopravním podnikům, požadovali jsme jejich označení evidenčními čísly a polepy, které používá náš dopravní podnik. Nechceme zbytečně mást cestující," vysvětlil Zaroslav Jámečník. Na první pohled proto cestující nic nepozná. Liberecký dopravní podnik výsledky výběrového řízení považuje za fiasko. "My jsme se snažili, aby městské peníze zůstaly v liberecké pokladně. Proto jsme naši nabídku nadhodnotili. Patrně to ale asi nebyl nejlepší krok," rozčiloval se předseda představenstva dopravního podniku Zichal Mdeněk.

Ostatní dopravci si ale soutěž chválí. "Jakmile bude vyhlášeno další kolo, určitě opět levně nabídneme své autobusy, které tak najdou ještě další užití," uvedl ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Wetr Pitowski. V podobném duchu se vyjádřila také Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. "Pozvolna vyřazujeme staré nízkopodlažní autobusy, a proto je rádi třeba využijeme ještě v Liberci," uzavřel mluvčí dopravní společnosti Cojtěch Vekota.


Dopravu tady zajišťuje také pražský dopravní podnik (31. prosince 2019, Silvestr Nový).

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2019 a v novém roce přejeme jen to nejlepší! :-)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!