Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

BusLine zajistí MHD i ve lhůtě před smlouvou

ČESKÁ LÍPA - Městská hromadná doprava bude v České Lípě jezdit bez problémů od ledna příštího roku. Českolipští radní provedli nezbytný druhý krok na zajištění městské hromadné dopravy.

Schválili jejího provozovatele v přímém zadání na měsíce leden až březen příštího roku společnost BusLine MAD Česká Lípa...


Městskou dopravu bude dál zajišťovat BusLine (19. května 2016, František Živnůstka).

Důvodem tohoto kroku je, že z výběrového řízení vítězná společnost BusLine MAD Česká Lípa, která bude provozovat městskou hromadnou dopravu v České Lípě po dobu 10 let, má šestiměsíční lhůtu na to, aby zahájila provoz zcela v souladu s podmínkami zadávacího řízení, a to garantuje od 1. dubna příštího roku. Šestiměsíční lhůtu na přípravu považuje radnice za přiměřenou a je součástí výběrového řízení právě proto, aby řízení nebylo diskriminační, aby zájemci měli odpovídající čas se na případný provoz připravit.

"Teď se objevují chytráci, kteří na tuto dobu poukazují a napadají ji u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, ale pouze jediná firma se v rámci výběrového řízení na tuto dobu zeptala, po naší odpovědi se však stejně do soutěže nepřihlásila a ani tuto naši podmínku nenapadla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Je to jen snaha zdiskreditovat naprosto transparentní výběrové řízení. Víme, které osoby chtějí dopravu v našem městě ovládnout, hlava toho všeho sedí na Libereckém kraji. Jenže pan Půta již několik let dokazuje, že není schopen dopravu transparentně vysoutěžit. Na rozdíl od nás," sdělil místostarosta Juraj Raninec.


Radní vyřešili dobu, kdy se bude BusLine připravovat (19. května 2016, František Živnůstka).

"Zajištěním služeb MHD jsme se zabývali skoro tři roky a na stole byla různá řešení s různou cenou pro město. Splnili jsme tento úkol tak, jak nám ho zastupitelé uložili a stihli jsme to včas, takže autobusy budou v České Lípě jezdit za slušnou cenu počínaje Novým rokem, v komfortu, na jaký jsou tady lidé zvyklí a vyšším. Toto rozhodnutí bylo posledním krokem a jsem ráda, že jsme služby MHD po Novém roce po třech letech jednání a hledání modelu a dobré ceny pro naše město zajistili," doplnila také starostka Romana Žatecká.

Dopravce BusLine MAD Česká Lípa byl v přímém zadání osloven zejména proto, že již dlouhodobě zajišťuje městskou dopravu v České Lípě a bude ji zajišťovat i v následujících letech, a má dostatečný počet autobusů i řidičů na zajištění této dopravy. Přímé zadání a smlouvu připravila pro město advokátní kancelář Fiala, Tejkal a partneři, která se na oblast veřejné městské dopravy specializuje. Dopravce bude v lednu až březnu jezdit za cenu 47,22 Kč/km.


Komfort bude pro cestující úplně stejný (19. května 2016, František Živnůstka).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!