Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

BusLine při muzejní noci provětral 'erťáky'

LIBEREC - BusLine na akci Muzejní noc pod Ještědem provezl v rámci vyhlídkových retro jízd z Liberce do Jablonce nad Nisou i zpět, stovky cestujících. V roli průvodčích se představili herci Ivan Vyskočil a Martin Sochor.

Oba dva v historických autobusech cestující nejen pobavili, ale také jim na památku předali pamětní jízdenku, nebo se s nimi vyfotili...


Herci Michal Sochor a Ivan Vyskočil (18. května 2018, BusLine).

"Už po šesté jsme se podíleli na Muzejní noci pod Ještědem a pro návštěvníky akce jsem zajistili tradiční vyhlídkové retro jízdy v historických autobusech, konkrétně v erťácích, které cestující přepravovaly mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Všichni zájemci tak měli možnost zavzpomínat na historii cestování společně s herci Ivanem Vyskočilem a Martinem Sochorem, kteří se představili v roli průvodčích," uvedl ředitel společnosti BusLine Radek Chobot.

Vyhlídkové jízdy zajistily dva historické autobusy Škoda RTO 706, a to v městském a linkovém provedení. Autobusy jezdily proti sobě z Liberce a Jablonce nad Nisou a díky tomu mohli návštěvníci akce postupně pendlovat mezi různými kulturními institucemi. První jízda startovala v 17.20 hodin se zastávkou ve Vratislavicích nad Nisou, a až do 23.20 se mohli cestující vždy po hodině díky retro jízdám pohybovat mezi libereckým a jabloneckým kulturním programem.


Červený městský autobus RTO (18. května 2018, BusLine).

"Je úžasné, jaký je o tuto akci zájem. V autobusech bylo lidí jak v Praze o Spartakiádě. Pamatuji ještě autobusy Tatra, Praga, Praga RND, cestoval jsem s nimi po Praze. A když jsme jeli do Orlických hor, tak tam jezdívala taková malá Pragovka, která měla vzadu žebřík, po kterém se lezlo nahoru. Tam byly uloženy kufry a ty autobusy bývaly nabité úplně k prasknutí," uvedl s úsměvem Ivan Vyskočil.

Na lidech bylo vidět, že je retro jízdy hodně baví. "Jsou nadšení, sednou si do autobusu a mají radost jak malé děti, že se vezou takový pěkným retro strojem. Můj dědeček svého času pořádal zájezdy k moři a těmito autobusy jsme jezdili. Pamatuji si, že jsme v nich i spali. Vyjížděli jsme ze Železného Brodu a cílová stanice byla Mamaia nebo Eforie v Rumunsku. To se jelo asi 2,5 dne, bývaly to hrozně dlouhé cesty," vtipně doplnil Martin Sochor.


Muzejní noc v Liberci byla za zájmu veřejnosti (18. května 2018, BusLine).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!