Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ODTAJNĚNO: Trilex a liberecký DP se spojí

LIBERECKÝ KRAJ - Veřejná doprava v Libereckém kraji se v poslední době otřásá v základech. Není tajemstvím, že například dopravci BusLine končí ke konci roku 2019 smlouvy a jeho další existence je ve hvězdách.

Jablonec nad Nisou si proto vytvořil vlastní DP, zatímco liberecká část dosud společného DP vytvoří holding s Trilexem...


Všechny vozy se budou vyznačovat jednotným nátěrem (16. března 2018, Apríl Aprílový).

Toto překvapivé spojení vyplulo na povrch jen před pár dny. Podle zaručených podkladů, které se podařilo Informačnímu portálu Vlčoun.cz získat, by nově vzniklá dopravní firma Drilex LBC GmbH & s.r.o. měla zahájit činnost již 31. dubna tohoto roku.

Více k tomu sdělil jednatel firmy, Helmut von Zittau, který redakci informaci potvrdil. "Doprafní vrbindung, tedy, tedy, spojení, má v Těžku ochromny potencional a to bezejména v Rajchenberku. Firma Trilex ráda rozšíží sfé portfolium i f teto oblast. My, my chceme.... fíce propojit naše flaky s busy a i, a i, a i se štrasenbány v Rajchenberku." Cílem je vytvořit podnik, zajišťující prakticky veškerou veřejnou dopravu na západ a na sever od Jablonce nad Nisou.


Před každým nádražím autobus stejného dopravce (16. března 2018, Apríl Aprílový).

Novým ředitelem dopravního podniku byl jmenován Lojza Dosudneznámý. "Vlastně nás k tomu inspiroval téměř stejný nátěr vozidel v kombinaci bílé, zelené a žluté obou dopravců, čímž se ušetři prachy za jednotný nátěr a cestující nebudou už zmateni, jakým dopravcem vlastně jedou, tak jako dosud, kdy měl každý dopravce, působící na západ a na sever od Jablonce na svých vozech několik barevných mutací. Cílem je zajistit integrovanou dopravu ve stylu Kam nemůže vlak, tam může autobus, což jsme úspěšně otestovali už v půlce března," uvedl.

Dopravce se také bude řídit heslem Kam může tramvaj, může i vlak, proto se od 31. dubna mohou cestující těšit na přímé vlakové spojení Hrádku, Žitavy a Drážďan s libereckým terminálem MHD ve Fügnerově. "V současnosti na terminálu budujeme novou železniční zastávku, což už určitě řada obyvatel a návštěvníků Liberce zaznamenala v podobě čtyř děr v zemi, neboť těch není nikdy dost. Určitě to ale nebude tunel, i když i ten jsme zvažovali," uzavřel.


Stavba železniční zastávky ve Fügnerově je v plném proudu (30. března 2018, Apríl Aprílový).

Dočetli jste až sem? To je novinka, co? No jo, ale má to jeden háček. Nezapomeňte, že dnes je přeci APRÍL...! Pohodový den plný dobré nálady přeje celý tým Informačního portálu Vlčoun.cz :-)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!