Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

BusLine nakoupil zbrusu nové Crosswaye

LIBERECKÝ KRAJ - Zbrusu nové autobusy pro pravidelnou a dálkovou dopravu představili v úterý ředitel společnosti BusLine Radek Chobot a známý český herec Ivan Vyskočil. Vozy nahradí dosluhující Karosy.

Vozy budou nasazovány jak na regionální linky na Jablonecku, Turnovsku či Semilsku, tak i na expresních linkách do Prahy...


Peticě nových autobusů Crossway (20. března 2018, František Živnůstka).

Dopravce tak přistupuje k výrazné obměně vozového parku, díky které nahradí novými vozy Iveco Bus více jak deset let staré autobusy. Vozy typu Crossway PRO nahradí v rámci dálkových linek především starší autobusy typu Karosa a další. Autobusy splňují veškeré povinné standardy pro handicapované cestující, jsou vybaveny plošinou a akustickým příslušenstvím pro nevidomé. Vozy jsou velmi šetrné vůči životnímu prostředí a splňují emisní normu Euro 6. Vozy typu Corssway Low Entry budou zajišťovat meziměstský provoz.

Jejich vybavení je samozřejmě díky svému charakteru o něco jednodušší než u dálkových vozidel, autobusy však opět splňují potřebné standardy z hlediska bezpečnosti, šetrnosti vůči životnímu prostředí a pohodlí cestujících. Hlavním rozdílem je především to, že část vozů je nízkopodlažních. Autobusy Crossway jsou nezpochybnitelným lídrem na evropském trhu meziměstských autobusů.


BusLine je nasadí na Liberecku i do Prahy (20. března 2018, František Živnůstka).

"Tyto vozy mají také velmi nízké provozní náklady a o veškerý jejich servis se bude v rámci holdingu starat naše společnost BusLine Technics. Obměna vozového parku je pro nás významnou prioritou, kterou přivítají jak objednatelé našich služeb a především cestující, tak i naši řidiči, kteří v autobusech tráví mnoho hodin denně. Na pohodlí cestujících, ale i řidičů klademe velký zřetel, i proto jsou všechny naše vozy vybaveny i nad standardy zadavatele tak, aby cestování v nich bylo pro klienty co nejpohodlnější," řekl ředitel společnosti BusLine Radek Chobot.

Nové autobusy navíc v rámci bezpečnostní akce 'Chraňte svůj život a vraťte se bezpečně domů' BusLine postupně vybaví reflexními páskami, které budou pro cestující k dispozici zdarma. "Naši řidiči denně vozí tisíce cestujících, kteří jsou současně i chodci a mnoho z nich si bohužel stále neuvědomuje, jak nebezpečné pro ně je, pohybovat se na vozovkách bez reflexních prvků," dodal následně Chobot.


Novotou zářící vozy při představení (20. března 2018, František Živnůstka).

Nadšení neskrýval ani český herec Ivan Vyskočil. "Cestujícím v Libereckém kraji přeji pohodlné a hlavně bezpečné cestování a musím říct, že mají štěstí, jezdit v tak pěkných moderních autobusech. Já bydlím na příměstské lince v Praze a ani jeden takový hezký autobus nám tam nejezdí," dodal s úsměvem Vyskočil.

Vozy obou kategorií byly prověřeny a schváleny společností KORID LK, že splňují zpřísněné standardy Integrované dopravy Liberecka pro nově nasazovaná vozidla v Libereckém kraji. Po stránce ekonomiky i ekologie provozu autobusy splňují aktuální přísné normy. Vozidla jsou pro maximální spolehlivost dodána s prodlouženou zárukou na tři roky a vázána servisní smlouvou zajišťující pětiletou autorizovanou péči dodavatele.


Na vozidla je prodloužena záruka tři roky (20. března 2018, František Živnůstka).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!