Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

BusLine se rozdělil na devět menších firem

LIBERECKÝ KRAJ - Semilská dopravní společnost BusLine se k 1. říjnu rozdělila na devět společností a vytvořila holding. Nové firmy byly rozděleny podle regionů a podle služeb, které firmy zajišťují.

Jedním z důvodů je, že v rámci vyjednávání o mzdách řidičů přistoupil každý objednatel k jinému výpočtu mezd řidičů...


Karosa C954E jablonecké provozovny v Liberci (25. května 2017, Zdeněk Mazánek).

Tím došlo k situaci, že každý objednatel měl jinou výši prostředků na mzdy řidičů a BusLine musel všechny platy dorovnávat do stejné výše. Teď už nemusí. Reorganizace společnosti navíc umožní BusLinu pružněji reagovat na požadavky jednotlivých objednatelů. Holding nyní tvoří společnosti BusLine MAD Česká Lípa, BusLine MHD, BusLine LK, BusLine KHK, BusLine, BusLine Support, OverLine, BusLine Technics a EnergoGas Invest. 

"K rozdělení společnosti nás vedlo několik důvodů. Jedním z nich je, že v rámci vyjednávání o mzdách řidičů přistoupil každý objednatel k jinému systému výpočtu mezd řidičů. Tím došlo k situaci, že každý objednatel měl jinou výši prostředků na mzdy řidičů a my jsme museli všechny řidiče odměňovat stejně, bez ohledu na výši příspěvků od objednatelů," uvedl ředitel společnosti Radek Chobot. Dalším důvodem je snaha o regionalizaci řízení jednotlivých společností tak, abyc byla firma schopna efektivněji reagovat na požadavky objednatelů.


Urbanway 10.5 CNG pro MHD v Jablonci nad Nisou (23. září 2017, Zdeněk Mazánek).

Pro cestující se nic nemění, vše stále probíhá pod značkou společnosti BusLine, která je součástí holdingu a na kterou jsou lidé zvyklí. Jízdní řády a smluvní přepravní podmínky zůstávají i nadále v platnosti. Změny v jízdních řádech budou provedeny souhrnně v prosinci tohoto roku, kdy budou již rozděleny dle uspořádání jednotlivých společností a cestující budou samozřejmě o této změně včas informováni prostřednictvím webových stránek a dalších informačních zdrojů.

Společnost BusLine vznikla v prosinci 2010 spojením společností ČSAD Semily a ČSAD Jablonec nad Nisou s cílem snížení provozních nákladů obou společností, zlepšení dopravní obslužnosti regionů a zvýšení komfortu cestujících v autobusové dopravě. Firma zaměstnávající více než tisíc lidí uskutečnila v loňském roce zakázky za 591 milionů korun. Ve srovnání s předchozím obdobím to představuje propad tržeb bezmála o 30 procent. Hospodaření dopravce skončilo loni ztrátou 23,6 milionu korun. Rok před tím hospodařil s více než patnácti milionovým ziskem při tržbách téměř 829 milionů korun.


Dva Citelisy 12 CNG pro MHD v Liberci (29. srpna 2017, Zdeněk Mazánek).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!