Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Česká Lípa s BusLine vytvoří společný DP

ČESKÁ LÍPA - Zastupitelstvo města Česká Lípa schválilo záměr vytvoření společného městského dopravního podniku ve formě společnosti s ručením omezeným se společností BusLine.

Právě dopravní společnost BusLine zajišťuje MHD v České Lípě v současné době. Smlouva ale končí v prosinci příštího roku...


Městskou dopravu nyí zajišťuje pouze BusLine (19. května 2016, František Živnůstka).

Schválený záměr znamená, že se nyní budou precizovat Společenská smlouva, Smlouva o dalším postupu a další důležité, na to navazující smlouvy se společností BusLine tak, aby město mělo nejen přímou kontrolu, ale především zcela zásadně ovlivňovalo poskytované služby, dopravní provoz, technické vybavení, a hlavně cenu dopravního výkonu, jinými slovy, kolik město bude platit za jeden kilometr provozu městské hromadné dopravy.

"Chceme udržet městskou dopravu na stejné úrovni, kterou mají naši občané dnes, a na kterou si nijak zásadně nestěžují. To je pro nás zásadní kritérium a druhým je, že město bude určovat, za jakou částku se bude jezdit. Pro naše občany se nic nezmění, my ale budeme mít MHD pod kontrolou," řekl místostarosta Juraj Raninec.


Od společného DP si město slibuje lepší koordinaci (19. května 2016, František Živnůstka).

V záměru se počítá s variantou, že by nová společnost měla 20 autobusů a tři rezervní. Zůstal by tak zachovaný rozsah dopravní služby a čili nezměnily by se linky a ani trasování jízdních řádů. Pouze by došlo k odebrání méně využívaných spojů v období ranních a nočních hodin, které jsou v městském rozpočtu nejdražší, neboť s nimi téměř nikdo nejezdí, a tak nevykazují žádné nebo velmi nízké tržby.

Záměr společného DP přezkoumá ÚHOS

Na současný postup řešení MHD v České Lípě podal ve středu 27. září Liberecký kraj podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, aby přezkoumal kroky města Česká Lípa. O tomto kroku ale město dosud nedostalo žádné oznámení.


Město bude mít nad MHD lepší kontrolu (19. května 2016, František Živnůstka).

"Nikdo mě o ničem neinformoval a podnět nám byl zaslaný půl hodiny před jednáním zastupitelstva. V normálně fungující společnosti je to tak, že si lidé společně sednou k jednacímu stolu a věci si vyjasní. To se nestalo, jde o jednostranný krok Rady Libereckého kraje. Chci zdůraznit, že přes všechny tyto snahy o České Lípě vždy jednají zastupitelé České Lípy, a tak tomu bude i do budoucna," uvedla starostka Romana Žatecká.

Juraj Raninec je ale za takový podnět rád, a to i přesto, že si myslí, že k rozhodnutí podat podnět Liberecký kraj vedly spíše politické důvody. "Těším se na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, které jednoznačně řekne, zda postup, který zvolilo zastupitelstvo města, je správný," dodal Raninec.


Standardy kvality MHD rozhodně neklesnou (19. května 2016, František Živnůstka).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!