Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava tramvajové tratě na Lidové sady začala

LIBEREC - Delší dobu potřebná rekonstrukce městské trati v Rumunské ulici mezi Šaldovým náměstím a Fügnerovou ulicí, která se významně dotkla veškeré dopravy v centru města, začátkem května začala.

Zkráceny jsou tramvajové linky číslo 2 a 3, které končí na Fügnerově. Z centra města pak pokračují náhradní autobusy...


Demontovaná trať pod Šaldovým náměstím (10. května 2017, Zdeněk Mazánek).

Po téměř čtrnácti dnech je stav prací následující. V prostoru zastávky Šaldovo náměstí po Zámecké náměstí jsou koleje s BKV panely zcela odstraněny a začínají práce na úpravě podloží tramvajové trati. Od Zámeckého náměstí po křižovatku ulice Rumunské s Moskevskou jsou zčásti demontovány tramvajové kolejnice a v uplynulých dnech byla zahájena oprava inženýrských sítí.

Provoz automobilů v Rumunské mezi ulicemi Boženy Němcové a Moskevskou je dosud v jednom jízdním pruhu zachován. Trolejové vedení nebylo sneseno, pouze je částečně demontováno a posunuto k vnějším stranám komunikace.


Iveco Urbanway 18M ev.č. 994 v Lidových sadech (11. května 2017, Zdeněk Mazánek).

Provoz tramvajových linek 2 a 3 z Dolního a Horního Hanychova je zachován po zastávku Fügnerova v nezměněné podobě. Ve špičkách pracovních dní tak jezdí tyto linky proloženě v intervalu 8 minut, v sedle 10 minut, v dnech pracovního volna jezdí pouze linka 3 v intervalu 10 minut. Tramvaje se otáčí ve smyčce Fügnerova, kterou po 23.00 hodině využívají i spoje linek 5 ve dnech pracovního volna a 11 celotýdenně.

Dále do Lidových sadů zajišťují dopravu autobusové linky X2 a X3 se stejnými intervaly. Na tyto linky jsou nasazovány standardně čtyři autobusy. V pracovní dny se jedná o kloubové vozy. Vzhledem k tomu, že dopravní podnik vlastní pouze tři vozy, a to B941E ev.č. 319 a dvě B961E ev.č. 320 a 321, vypůjčil si od výrobce Iveco Czech Republik předváděcí vůz Iveco Urbanway 18M, kterému byl v dílnách dopravního podniku dosazen informační a odbavovací systém dle libereckých zvyklostí. Označen byl evidenčním číslem 994.


Rumunská ulice (10. května 2017, Zdeněk Mazánek).

Provoz autobusových linek městské a linkové dopravy mezi Šaldovým náměstím a Fügnerovou byl zachován v přímé trase ulicemi Palachovou a 8. března. Na křižovatce s Moskevskou ulicí byl v předstihu odstraněn travnatý ostrůvek kolem sloupu trolejového vedení, který nahradil asfalt, a zároveň byl před tramvajovým přejezdem instalován ve směru z ulice 8. března semafor.

Kvůli zúženému profilu ulice 8. března u zámečku je mezi Zámeckým náměstím a křižovatkou této ulice s ulicí Boženy Němcové zákazy vyloučena individuální automobilová doprava, což však mnoho řidičů aut nerespektuje stejně jako fakt, že ulice 8. března se změnila z jednosměrné na obousměrnou. To bylo příčinou nehody autobusu s autem na křižovatce obou výše uvedených ulic v úterý 9. května, do jejíhož odstranění musely všechny autobusy jezdit odklonem ulicemi Jabloneckou a Na Bídě.


Ulice 8. března s upravenou křižovatkou u přejezdu (11. května 2017, Zdeněk Mazánek).

Tratí na Lidové sady naposledy tramvaje projely v pátek 30. dubna. Byly mezi nimi také speciálně vypravené tramvaje T2, které se s tratí pomyslně loučily. Během rekonstrukce sice nezanikne samotný metrový rozchod, dojde ale k rekonstrukcím a úpravám nástupních hran zastávek Šaldovo náměstí a Muzeum - Galerie Lázně, které další provoz tramvají na rozchodu 1000 mm se šíří skříně více než 2300 mm zcela znemožní.

Čtěte také...
- Tramvaje T2 se loučily s tratí na Lidové sady (vydáno 4. května 2017)
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Provoz v ulici 8. března (10. května 2017, Zdeněk Mazánek).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!