Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Liberecký jízdní řád ovlivňují objížďky a výluka

LIBEREC - Stejně jako v předchozích letech, tak i letos přešla liberecká MHD počínaje 1. červencem na prázdninový provoz. Ten je navíc opět ovlivněn poměrně rozsáhlou stavební činností ve městě.

Kromě dvou omezení v autobusové dopravě musí cestující počítat také s probíhající výlukou tramvají v centru Liberce...


Dotčený úsek v ulici Dr. Milady Horákové (30. července 2016, Zdeněk Mazánek).

Na linkách MHD došlo k prodloužení intervalů či vynechání nebo zkrácení spojů. V provozu nejsou školní linky 51 až 59. Novinkou je nový spoj linky 19 v pracovní dny ve 23.40 hodin z Rudolfova přes Harcov do Fügnerovy, který nahrazuje spoj linky 18, vedený přes Horskou ulici. Na tramvajových linkách číslo 2 a 3 je v bezvýlukovém stavu opět v pracovní dny zaveden interval 20 minut, u linky 5 nejsou v provozu spoje v ranní a odpolední špičce pracovních dní. Na lince 11 je proto prodloužen provoz souprav ze 17.00 do 19.00 hodiny.

Rekonstrukce Milady Horákové zasáhla do MHD

V pátek 1. července byly zahájeny dvě stavební akce, které potrvají až do 30. listopadu a ovlivní provoz některých autobusových linek. Jednou z nich je rekonstrukce inženýrských sítí v ulici Dr. Milady Horákové v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Melantrichovou a Čechovou, která se dotýká linek číslo 13, 20, 24, 26, 31, 33, 37, 60 a 90, částečně pak také linek číslo 12, 23 a 92.


Most přes Nisu v Londýnské ulici, pohled do centra (30. července 2016, Zdeněk Mazánek).

Linky číslo 13, 20, 24, 26, 37 a 60 jezdí oklikou přes Košickou, Nádražní a Čechovu. Stejnou trasu využívá i noční linka 90, ovšem pouze v opačném směru do centra. Linky neobsluhují zastávky Košická (náhradní Babylon) a Melantrichova. Linka 31 jezdí ulicemi Košickou a Nádražní na R35 a linka 33 ze zastávky Ježkova přes Zelené Údolí přímo do zastávky Rochlice. Před křižovatkou ulic Dr. Milady Horákové a Melantrichovy vznikla provizorní zastávka Melantrichova pro linky 12, 23 a 90.

Opravuje se také v Londýnské v Růžodole I

Druhou akcí je oprava mostu přes Nisu v Londýnské ulici v Růžodole I. Linky 12, 23, 28, 32 a 92 jsou vedeny obousměrně objízdnou trasou ulicemi Žitavská, Jungmannova, Truhlářská a U Soudu. Linka 600 je vedena objízdnou trasou ulicemi U Soudu, Jungmannova a po R35 ke Globusu. Zastávky Sokolská most, Sokolská, U Věže a Dožínková nejsou po dobu uzavírky obsluhovány, náhradní zastávky jsou Nám. Dr. E. Beneše a U Soudu. Na linkách platí objížďkový jízdní řád. Linky na objízdné trase nestaví.


Oblouk, jehož pravá kolej se opravuje (30. července 2016, Zdeněk Mazánek).

V sobotu 9. července byla v úseku Rybníček - Lidové sady zahájena výluka, která potrvá předběžně do 21. srpna. Během ní bude opraven propad kolejí i navazující oblouk na Soukenném náměstí. Důvod propadu až o 30 centimetrů není znám, může jím však být staré vodovodní potrubí, které již není zakresleno v současných mapách, v minulosti se ovšem pod tratí nacházelo. Předběžné náklady na opravu jsou vyčísleny na 8,5 mil. Kč, skutečné mohou být ovšem i vyšší.

Na lince 2 zůstal zachován pouze jeden ranní spoj v obou směrech, linka 3 nově jezdí v intervalu 12 minut, a to i kvůli požadavkům hanychovských obyvatel na zkrácení intervalu. Tramvaje jezdí z Rybníčku do Hanychova, autobusy NAD z točky Viadukt přes zastávku Nádraží a ulicemi Nákladní, Košická a Dr. Milady Horákové do Fügnerovy ulice, kde mají mít zastávku přímo u budovy terminálu. Přestupní stanicí mezi tramvají a NAD je zastávka Nádraží. Od 23.20 hodině pak autobusy jezdí v celé délce linky 3 až do Horního Hanychova. Linka X3 je od tohoto času zároveň vedena přes zastávku Rybníček.


Propadlý úsek trati na Soukenném náměstí (30. července 2016, Zdeněk Mazánek).

Tramvajové linky 5 a 11 z Vratislavic a Jablonce nad Nisou jsou opět zkráceny do smyčky Fügnerova. Pro spojení s vozovnou je zachována kolej ve směru od nádraží, po které budou muset zatahující vozy a soupravy couvat až do vozovny. Na lince 11 je nyní vypavováno pět kurzů, z toho čtyři bezbariérové. O víkendech a svátcích je nově na pátém kurzu nasazováná tramvaj T2R.

Stáhněte si...
- Zastávkový jízdní řád tramvajové linky číslo 2 si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád tramvajové linky číslo 3 si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád tramvajové linky číslo 11 si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád náhradní autobusové dopravy X2 si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád náhradní autobusové dopravy X3 si stáhěnte zde.
  (zdroj: www.dpmlj.cz).


O víkendech je na linku 11 nasazován jeden vůz T2R (13. října 2013, Zdeněk Mazánek).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!